ČARAPANI SAVLADALI MERAKLIJE: Napredak pobedio Radnički iz Niša i prekinuo crnu seriju
Foto: FK. Napredak

Dragan Perišić debitovao pobedom na klupi Napretka

ČARAPANI SAVLADALI MERAKLIJE: Napredak pobedio Radnički iz Niša i prekinuo crnu seriju

Fudbal -

Negativni prolećni čarapanski niz je zaustavljen. Napredak je u komšpijskom derbiju bio bolji od Nišlija i zasluženo pobedio sa 2:0.

Posle osam kola bez pobeda superligaš iz Lazarevog grada je ostvario trijumf i sa novim poletom i optimizmom nastavlja takmičenje u Super ligi Srbije.

Kruševljani su u utakmicu ušli sa ogromnom željim da pobede i u već u prvom poluvrememnu su postigli oba gola. Mrežu gostiju načeo je Šarić sa bele tačke, a zatim je Bastajić duplirao vođstvo domaćina. Napredak je imao još neke šanse, a zatim i Nišlije ali su mreže ostale mirne do kraja utakmice.

Posle penala Radnički je igrao sa igračem manje, a posle desetak minuta u svlačionici mu se pridružio i Putinčanin, tako da je u egalu po broju igrača ostalo do kraja susreta.

Trener Radničkog Nenad Lalatović bacio je sve karte u napad kako bi bar poravnao rezultat ali su se Napretkovci uspešno odbranili i sačuvali pobedu. Sada Napredak i Radnički imaju isti broj bodova Mozzart Bet Super lige, po 22 boda i dele 11. mesto na tabeli.

NAPREDAK – RADNIČKI 2:0 (0:0) /Šarić 55p, Bastajić 65/

Stadion: Mladosti

Sudija: Šegrt

Crveni kartoni: Putinčanin (Napredak) u 64. i Andrić (Radnički) u 54. minutu.

NAPREDAK: Petrić, Kerkez, Đeković, Jovanović S. Vukajlović, Putinčanin, Stanković, Ljubomirac (od 57. Knežević), Bastajić (od 82. Jovanović Đ.), Šarić (od 67. Krstić ), Matić (od 82. Bolha).

RADNIČKI NIŠ: Rosić, Savić (od 46. Jovanović), Marjanović St., Andrić, Varga, Jamkam, Pejović (od 74. Škrbić), Đurišić (od 74. Mesarović), Belaković (od 74. Cetković), Mićin, Petrović (od 74. Pavlović).

Ž. M. / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track