NA POLA PUTA DO SVOG IGRALIŠTA: Bolji dani za FK Vuk iz Tršića!
Foto: T. Ilić

sjajno

NA POLA PUTA DO SVOG IGRALIŠTA: Bolji dani za FK Vuk iz Tršića!

Fudbal -

Članovi Fudbalskog kluba Vuk iz Tršića, rodnog sela Vuka Stefanovića Karadžića, napravili su važan korak ka ostvarenju dugogodišnjeg sna ovdašnjih ljubitelja fudbala.

Prva faza izgradnje njihovog dugo očekivanog fudbalskog terena je završena, gotovi su zemljani radovi i potporni zid, i predstoji im nastavak posla. Meštani su u rekordnom roku obezbedili odgovarajuću parcelu, a grad je finansirao radove započete juna prošle godine.

Gradilište je posetio gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović koji je rekao da je za prvu fazu iz gradske kase izdvojeno 7,3 miliona dinara.

- Grad će sve učiniti da se radovi privedu kraju do kraja godine. Izgradnja igrališta uklapa se u lozničku sportsku infrastrukturu koja je među nekoliko najbogatijih u Sbiji zahvaljujući velikoj podršci države i ulaganju grada – kazao je on.

FK Vuk
foto: T. Ilić

Prema rečima Branka Marjanovića, člana Uprave kluba i predsednika Mesne zajednice Tršić, druga faza je i završna, a u njoj je predviđena izgradnja svlačionice, pomoćnih prostorija, tribina, restorana, ograde i postavljanje trave.

- Do kraja godine sve treba da bude završeno, a realno je da u septembru imamo gotov teren i svlačionice, da ovde igramo utakmice. Igralište će biti važno ne samo za klub već će omogućiti dolazak drugih ekipa na pripreme, podstaći razvoj sportsko-rekreativnog turizma u našem selu, nadaleko prepoznatljivom po Vuku Karadžiću.

Cilj nam je da igralište ima i rasvetu što bi omogućilo njegovo korišćenje i u večernjim satima, a ekipama što bolje uslove na pripremama – kaže on.

U klubu posle otvaranja igrališta planiraju ‘’napad’’ na viši rang takmičenja, a sada se nadmeću u Gradskoj ligi. U selu kažu da im mnogo znači dobijanje igrališta, posebno igračima koji su većinom iz Tršića, da konačno igraju pred svojim navijačima.

Klub je pre dve godine osnovan po treći put u poslednjih pola veka, a prethodna dva puta ‘’loptanje’’ se nije primilo jer Tršić nije imao teren na kome bi igrao. FK Vuk gostuju svakog vikenda pa i kad su formalno domaćini, igraju na nekom od okolnih terena, što im nije zgodno.

U klubu kažu da njihovo igralište, na površini od 1,1 hektara neće biti tek samo livada sa dva gola već prava oaza fudbala za Tršić, ali i okolna sela. Napokon su nadomak cilja da od jeseni nekoga ugoste na svom ‘’zelenom tepihu’’, pred svojim navijačima o čemu su pola veka sanjali. Inače, pre nego što se lopta zakotlja u Tršiću to će se desiti ovog proleća na lozničkom Lagatoru gde se finišira gradnja fudbalskog stadiona po UEFA 4 standardima.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track