NAPREDAK DOČEKUJE SPARTAK: Čarapanski optimizam raste kao kvasac
Foto: FK Napredak

Super liga Srbije

NAPREDAK DOČEKUJE SPARTAK: Čarapanski optimizam raste kao kvasac

Fudbal -

Šok terapija u Napretku vratila je optimizam u redovima superligaša iz Lazarevog grada.

Novi strateg Dragan Perišić uneo je novi talas pozitivne energije, koja raste kao kvasac. Dve utakmice i dve pobede, odbrana sigurnija, posebno golman Petrić, a proradio je i ofanzivni deo tima.

U nedelju (16 sati) na stadion “Mladost” stiže Spartak.

-Igrači su sami izneli teret prethodne dve utakmice i još jednom dokazali koliko vrede. U Novom Sadu nismo mogli da računamo na Putinčanina, ali još jednom se potvrdilo da imamo kvalitetan kadar, a posebno me raduje učinak igrača koji su ušli sa klupe i u jednom kritičnom periodu u potpunosti stabilizovali utakmicu, izjavio je na konferenciji za novinare šef stručnog štaba Dragan Perišić.

Subotički golubovi su na 12. mestu tabele Super lige sa 22 boda, tri manje od Napretka. Njihova forma ima uzlazni trend i to su potvrdili u poslednja dva kola, remijem sa TSC u Bačkoj Topoli (2:2) i pobedom nad Novim Pazarom (2:0) na domaćem terenu.

-Poznate su nam sve vrline i mane gostiju, a naročito ćemo morati da obratimo pažnju na drugu liniju odbrane, gde imaju vrlo pokretljive vezne igrače, koji izuzetno dobro zatvaraju prostor ispred njihove zadnje linije i u naredna dva dana treba da nađemo način da to rešimo. Ne smemo da im dozvolimo kontranapade, jer imaju značajan individualan kvalitet u napadu. Od svojih igrača tražim da na predstojećoj utakmici sve zavisi od nas. I pozivam navijače da dođu u što većem broju, jer predstoji nam utakmica u kojoj možemo da dobijemo, zaista mnogo, upozorava novi kormilar čarapanskog broda.

Posle dve uzasopne pobede, Čarapani su prodisali “na škrge”, a treba punim plućima.

-I dalje nismo u nekoj sjajnoj situaciji, ali ponovo možemo da razmišljamo o plej – ofu. Da ne idemo, ipak tako daleko, već korak po korak. Čeka nas jako važna utakmica, a posle dve pobede moramo da ostanemo čvrsto na zemlji, staloženi i mirni. I koliko god je to moguće, potrebno nam je da nas navijači podrže u nedelju, poziva publiku standardni vezista Nemanja Krstić.

Ž. M. / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track