OVO ZANIMA CELU SRBIJU! OTKRIVAMO ŠTA ĆE SE DEŠAVATI NA IZBORU ZA PREDSEDNIKA FSS: Evo zašto se sve vrti oko broja 9!
Foto: Zorana Jevtić, Damir Dervišagić

dan d

OVO ZANIMA CELU SRBIJU! OTKRIVAMO ŠTA ĆE SE DEŠAVATI NA IZBORU ZA PREDSEDNIKA FSS: Evo zašto se sve vrti oko broja 9!

Fudbal -

Zanimljiva, a možda i burna Skupština FSS očekuje sportsku javnostu u utorak 14. marta, na sednici koja će biti održana u Staroj Pazovi.

Nemanja Vidić, Dragan Džajić
foto: Damir Dervišagić, Sonja Spasić

Delegati, njih 85, biraće novog predsednik FS Srbije, a kandidati su Dragan Džajić i Nemanja Vidić. Za izbor na predsedničku funkciju FSS svakom kandidatu potrebna je apsolutna većina (50 odsto, plus jedan glas) prisutnih delegata na Skupštini.

Kurir otkriva dnevni red na vanrednoj izbornoj Skupštini FSS, na kojoj će biti 11 tačaka o kojima će raspravljati delegati.

Sednicu će pod tačkom jedan otvoriti zamenik predsednika FSS Nenad Bjeković.

Nenad Bjeković
foto: Starsport

Potom će pod tačkom dva biti izbor radnih tela skupštine (radno predsedništvo, verifikaciona komisija, zapisničar, dva overača zapisnika i imenovanje brojača glasača).

Potom će na red doći izveštaj verifikacione komisije, verifikacija mandata članova skupštine FSS, usvajanje dnevnog reda sednice skupštine FSS, razmatranje i usvajanje zapisnika sa sednice skupštine FSS od 1. novembra 2022. godine.

Zatim slede tačke izveštaj o radu FSS za mandatni period od 2019. do 2023. godine, kao i finansijsko poslovanje FS Srbije.

kuća fudbala, izborna skupština, FSS, Dragan Stojković Piksi
foto: Nenad Kostić

Tek pod tačkom devet jeste izbor predsednika FSS i članova Izvršnog odbora FSS, na kojoj bi trebalo da bude najzanimljivije, jer bi kandidati trebalo da iznesu svoj program, dok bi delegati trebalo da daju mišljenje o Draganu Džajiću i Nemanji Vidiću.

Preostale dve tačke jesu izbor članova nezavisnih tela FSS i odluka o izboru lica ovlašćenog za podnošenje prijave za upis promene podataka - novih zastupnika FSS u registar udruženja, društava i saveza u oblasti sporta - APR.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track