Prosinečki: Hrvatska je jača od Srbije

Prosinečki: Hrvatska je jača od Srbije

Fudbal -
Mihajlović je počeo od nule, dok je Hrvatska iskusna u kvalifikacijama i zato je u prednosti, smatra Prosinečki

Bivši trener Crvene zvezde Robert Prosinečki ocenio je da je reprezentacija Hrvatske u ovom trenutku jača od Srbije.

"Kod Srbije se dogodila promena generacije. Mihajlović stvara jednu sasvim novu reprezentaciju, mladu ekipu. Neće mu biti lako. To on vrlo dobro zna. Kroz četiri-pet prijateljskih utakmica pre početka kvalifikacija pokušavao je da složi kockice. U ovom trenutku Hrvatska je jača! "Vatreni" znaju da igraju takve kvalifikacione utakmice, imaju veliko iskustvo, ekipa je manje-više godinama na okupu. Srbija je promenila celu generaciju. Naravno, Hrvatskoj neće biti lako igrati u Beogradu, biće velikih tenzija, svega onoga što ide uz takve utakmice - rekao je Prosinečki za Jutarnji list.

Na pitanje, kako je Srbija doživela Sinišu Mihajlovića na klupi i koliko ima sličnosti i razlika sa Igorom Štimcem, bivši trener Zvezde je odgovorio.

"Svi su podržali Sinišu Mhajlovića. Čak i u razdoblju kad Srbija nije imala rezultate u prijateljskim utakmicama. Protiv Škotske odigrali su kako su odigrali, ali su protiv Velsa bili pravi. Mihajlović je počeo da stvara mladu i novu ekipu, dosta toga je promenio, sad treba videti kako će ispasti. Ali podršku ima, sigurno. Štimcu je lakše nego Mihajloviću, ima bolju ekipu!"

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track