Zvezda osvojila Kragujevac sa dva igrača više

Zvezda osvojila Kragujevac sa dva igrača više

Fudbal -
Crvena zvezda u derbi meču 5. kola Jelen Superlige osvojila sva tri boda na gostovanju Radničkom u Kragujevcu

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su kao gosti Radnički iz Kragujevca rezultatom 3:0 (1:0) u meču 5. kola Jelen Superlige. Strelci za beogradski klub bili su Nenad Milijaš, Filip Kasalica i Luka Milivojević.

Zvezda je do vođstva stigla u 43. minutu, kada je Milijaš slobodan udarac sa oko 20 metara pretvorio u gol. Prethodno je sudija Danilo Grujić, uz velike proteste domaćih igrača, dosudio faul nad Mudrinskim.

Na 2:0 povisio je Kasalica u 83. minutu. U tom momentu Zvezda je imala dva igrača više i iskoristila je posle jedne kontre prazninu u odbrani domaćeg tima. Sjajno je Vešović prošao po desnoj strani, centrirao, a Kasalica se prosto ušetao u gol domaćina.

Konačan rezultat postavio je Luka Milivojević u zastavnom vremenu. Lazović je bio asistent Milivojeviću, koji je sa ivice šesnaesterca preciznim udarcem matirao golmana Čančarevića.

Meč u Kragujevcu svakako će dobiti i treće poluvreme, a razlozi su slabo suđenje Danila Grujića i velika nervoza igrača oba tima, koja je u jednom trenutku prerasla u opštu tuču.

Zvezda nije pružila blistavu igru, tek nekoliko akcija koje podsećaju na ono što bi crveno-beli trebali da igraju.

Trener fudbalera Crvene zvezde Aleksandar Janković rekao je danas da njegova ekipa mora da igra bolje, sa manje stresa i nervoze u nastavku Super lige.

"Idemo korak po korak, ali definitvno moramo mnogo bolje, sa manje stresa i nervoze. Danas nismo igrali dobro, ali u Kuli (protiv Hajduka) moramo da na pametniji i bolji način tražimo pobedu", rekao je Janković za televiziju Arena sport posle pobede crveno-belih u Kragujevcu protiv Radničkog 1923.

Beograđani su u utakmici petog kola Super lige slavili sa 3:0, ali je trener domaćeg tima Slavenko Kuzeljević ocenio je da je njegov tim bio bolji do vodećeg gola gostiju, koji je postigao Nenad Milijaš iz slobodnog udarca u 43. minutu.

"Imali smo kontrolu igre do prvog gola... Slobodan udarac je lako sviran, ali to je sudijsko ubeđenje. Posle se nervoza uselila u ekipu i to nije bilo dobro... Idemo dalje, moramo da izvučemo pouke iz ovog meča", rekao je Kuzeljević.

Radnički 1923 posle pet kola nema pobedu (tri remija i dva poraza), ali je Kuzeljević kazao da očekuje bolje rezultate.

"Ne mogu da zamerim igračima na igrama u ovih pet kola. Osim u dva poluvremena, sve ostalo je bilo na solidnom nivou. Siguran sam da će ovaj tim, kako vreme bude odmicalo, igrati sve bolje", dodao je on.

Zvezdi je ovo bila treća pobeda, uz jedan remi. Crveno-beli imaju meč manje od rivala, pošto je bila odložena utakmica prvog kola protiv Javora u Ivanjici.

http://www.youtube.com/watch?v=zyFJVNBDyU0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track