PARTIZANOV PONOS I DOKAZ DA JE OMLADINSKA ŠKOLA U SAMOM VRHU: Odličan rezultat crno-belih na turniru s evropskim velikanima!
Foto: FK Partizan

BRAVO!

PARTIZANOV PONOS I DOKAZ DA JE OMLADINSKA ŠKOLA U SAMOM VRHU: Odličan rezultat crno-belih na turniru s evropskim velikanima!

Fudbal -

Fudbaleri Partizana rođeni 2011. godine zauzeli su odlično peto mesto na turniru u Izmiru u neverovatnoj konkurenciji od 72 velika evropska kluba.

Mladi tim crno-belih snašao se odlično na izuzetno jakom turniru i završio ga bez poraza, sa samo jednim primljenim golom.

Jedini poraz Partizanu je naneo Keln u četvrtfinalu i to tek nakon penal serije, a osvajanjem petog mesta iza sebe su dečaci kluba iz Humske ostavili evropske velikane i klubove poput Ajaksa, PSV-a, Atletik Bilbaa, Valensije...

Učešće na Izmir Kupu imala je i Crvena zvezda, a među učesnicima su se našli i mladi fudbaleri Bajern Minhena, PSŽ-a, Juventusa, Čelsija, Herte, Parme, Porta, Benfike, PAOK-a, Olimpika iz Marseja, Leverkuzena, Zenita...

Predvođeni trenerom, Nikolom Filipovićem, Partizanovi petlići su zabeležili sedam pobeda uz četiri remija. Grupnu fazu su završili sa 14 bodova, u osmini finala su, rezultatom 4:2, bili bolji od Olimpije, pre nego što je Keln bio uspešniji.

Članovi Partizanove ekspedicije činili su i koordinator Omladinske škole, Dejan Ristić, i trener golmana, Slobodan Šaranov.

U Izmiru je Omladinska škola Partizana dokazala da je po kvalitetu zaslužila mesto u samom vrhu evropskog fudbala.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track