LEGENDARNI BRAZILAC I DALJE U PRITVORU: Advokati Danija Alvesa ponovo traže njegovo puštanje uz kauciju
Foto: The News Leader of The Bahamas / MEGA / The Mega Agency / Profimedia, AP Photo/Andre Penner

žalba

LEGENDARNI BRAZILAC I DALJE U PRITVORU: Advokati Danija Alvesa ponovo traže njegovo puštanje uz kauciju

Fudbal -

Advokati brazilskog fudbalera Danija Alvesa, koji je u pritvoru tri meseca zbog navodnog silovanja žene u Barseloni, ponovo su danas zatražili njegovo puštanje uz kauciju.

Odbrana, čiji je prvi zahtev za puštanje na slobodu sud u Barseloni odbio u februaru, navela je u saopštenju da Alves "može i želi da se brani i da neće izbegavati proceduru".

Prva žalba je odbijena zbog opasnosti od bekstva, ali su advokati Brazilca predložili predaju oba pasoša, španskog i brazilskog, kao i uplatu depozita.

Ovaj novi zahtev odbrane stiže nakon što je Alves u ponedeljak pred sudom izjavio da je seksualni odnos bio uz pristanak.

Alves je optužen za seksualni napad na mladu ženu u noćnom klubu u Barseloni 30. decembra. Ovaj 39-godišnjak se od 20. januara nalazi u pritvorskom centru u blizini Barselone.

Prema španskom zakonu usvojenom prošle godine, seksualni napad obuhvata širok spektar krivičnih dela, od zlostavljanja na društvenim mrežama, fizičkog seksualnog zlostavljanja do silovanja, svaki sa različitim mogućim kaznama. Maksimalna kazna za slučaj silovanja je 15 godina zatvora.

Dani Alves je osvojio 42 titule u karijeri, uključujući tri Lige šampiona sa Barselonom i dva Kupa Amerike sa Brazilom. Igrao je na svom trećem Svetskom prvenstvu prošle godine u Kataru.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track