DERBI - EPIZODA 170! Partizan večeras (18.30) dočekuje Zvezdu pred PRAZNIM TRIBINAMA: Ovo su SASTAVI timova za duel večitih
Foto: Www.partizan.rs, www.crvenazvezdafk.com, Starsport©

170. večiti derbi

DERBI - EPIZODA 170! Partizan večeras (18.30) dočekuje Zvezdu pred PRAZNIM TRIBINAMA: Ovo su SASTAVI timova za duel večitih

Fudbal -

Večiti derbi u prvenstvu, po 170. put. Svetkovina srpskog fudbala igraće se bez navijača, što je teško palo i treneru Partizana Igoru Duljaju i njegovom kolegi Milošu Milojeviću.

Crno-beli su u ogromnoj krizi, trenutno su četvrti u Superligi, sa 28 bodova minusa u odnosu na crveno-bele.

- Primamo udarce iznova i iznova, moramo nekad da uzvratimo. Najteži teg nije u nogama, nego u glavi. Derbi bi trebalo da predstavlja najveći motiv svakom igraču. Ulog je za nas veliki, ne bežimo od toga. Moramo da damo sve od sebe da se izvučemo iz ove situacije - rekao je Igor Duljaj i nastavio:

- Znate šta je teško? Onima koji rade u pekari ili u rudniku, čoveku koga sin pita da li ima nešto kod kuće da pojede. To su problemi, a mi smo sportisti, plaćeni, i zato budi pošten prema klubu, svetinji koju predstavljaš.

Igor Duljaj
foto: www.partizan.rs

Trener Crvene zvezde Miloš Milojević govorio je o motivaciji svojih fudbalera u derbiju, posebno pošto su već matematički obezbedili titulu.

- Derbi je posebna utakmica. Za derbi su potrebni vrelo telo i hladna glava, u poslednjem smo pokazali da možemo da igramo dobar fudbal. Priznajem, ne celu utakmicu. Ljudski mozak funkcioniše tako da želi da uloži minimalan napor, a dobije maksimalan učinak. Nekima je ovo šesta titula, svaka im čast, veliki je to podvig, ali posao svih nas u klubu je da tražimo uvek više - rekao je Milojević i dodao:

- Možda mi nećete verovati, ali sve pršti na treninzima. Prilazimo maksimalno ozbiljno ovom derbiju. Uvek želimo da ga dobijemo, bez obzira na to da li je kod kuće ili na strani. Znamo da je ranjeni lav najopasniji, ali cenimo i sebe. Imamo kvalitet da odigramo dobar meč i zabeležimo povoljan rezultat.

Miloš Milojević
foto: www.crvenazvezdafk.com

Žal za publikom - Fudbal je za navijače

Miloš Milojević žali što neće biti publike na derbiju, a otkrio je i kako gleda na četvrto mesto Partizana u Superligi:

- Derbi bez publike nije derbi. Fudbal se igra za navijače. Teren pokaže ko je za koje mesto. Stekli smo 20 bodova više i kažu „lako“, ali bilo je potrebno dobiti u poslednjim minutima u Novom Pazaru ili Nišu, tako se osvajaju titule. Evo, da je Arsenal dobio „male“ utakmice, već bi bio prvak...

desktop, Grobari
foto: Profimedia

Neosvojiva Humska - Zvezda čeka pobedu sedam godina

Crvena zvezda jeste dominatna u Srbiji u poslednjih šest godina, ali isto tako nema pobedu u Humskoj od 27. februara 2016. godine, kad je pod vođstvom Miodraga Grofa Božovića slavila rezultatom 2:1, golovima Luisa Ibanjeza i Uga Vijere. Otada je Zvezda u gostima ostvarila dva poraza i pet remija.

SASTAVI

Partizan C. zvezda 18.30 (TV Arena sport) Beograd. Stadion: FK Partizan. Kapacitet: 29.775. Sudija: Dejan Trifković. Pomoćnici: Svetozar Živin i Goran Beljin.

Partizan (4-2-3-1): Stevanović - Filipović, Marković, Vujačić, Urošević - Fejsa, Natho - Dijabate, Baždar, Menig - Rikardo. Trener: Igor Duljaj.

Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan - Vigo, Eraković, Dragović, Rodić - Mijailović, Kanga - Bukari, Ivanić, Katai - Pešić. Trener: Miloš Milojević.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track