FUDBALSKI TURNIR SA 121 EKIPOM IZ RAZNIH DELOVA EVROPE: Veliki festival fudbala na Zlatiboru s mališanima u glavnoj ulozi!
Foto: Opština Čajetina

zlatibor kup

FUDBALSKI TURNIR SA 121 EKIPOM IZ RAZNIH DELOVA EVROPE: Veliki festival fudbala na Zlatiboru s mališanima u glavnoj ulozi!

Fudbal -

Veliki međunarodni fudbalski turnir Zlatibor kup i zvanično je otvoren u petak uveče. Velikim vatrometom i koncertom na Kraljevom trgu i zvanično je otpočeo turnir, koji se održava po drugi put.

Organizatori su opština Čajetina, Turističko rekreativni centar Zlatibor, Sportski centar i Turistička organizacija Zlatibor. Oko 1.500 fudbalera mlađih uzrasnih kategorija nadmetaće se za pobednika u osam kategorija.

Čak 121 ekipa je stigla na planinski lepoticu iz Srbije, Crne Gore, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrtvatske, Francuske, Slovenije i Rumunije.

Čak sedam terena za igru ocrtano je u sportskom kompleksu "Švajcarija", dok se jedan nalazi pored jezera, na terenima hotela Palisad. Ekipe su podeljene po godištima (od 2009. do 2015.).

dečiji fudbal
foto: Opština Čajetina

Drektor TRK Zlatibor Nikola Novaković, u najavi turnira, rekao da pored sportskog nadmetanja učesnici imaju priliku da upoznaju ''zlatnu planinu'' kroz različite aktivnosti kao što su vožnja gondolom, poseta Dino parku i projekcije filmova u Kulturnom centru Zlatibor.

Utakmice se igraju svakodnevno od 9 do 19 časova, sve do kada je završetak i proglašenje najboljih ekipa.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track