ZAVRŠILA SE BAJKA KOJA JE TRAJALA 36 GODINA! Legenda napustila Lion posle skoro ČETIRI DECENIJE, jedna era je upravo gotova!
Foto: Antoine Massinon / AFP / Profimedia

francuska

ZAVRŠILA SE BAJKA KOJA JE TRAJALA 36 GODINA! Legenda napustila Lion posle skoro ČETIRI DECENIJE, jedna era je upravo gotova!

Fudbal -

Dosadašnji predsednik Liona Žan-Mišel Ola povukao se danas nakon skoro 36 godina na čelu tog francuskog fudbalskog kluba, predajući dužnost Džonu Tekstoru koji je kupio klub prošlog decembra.

Ola je prvobitno trebalo da ostane na svojoj poziciji još tri godine, nakon što je američka kompanija Igl Fudbol Holding u decembru postala većinski vlasnik Liona, ali se vrlo brzo između dve strane pojavile ;nesuglasice oko politike kluba.

Lion je danas saopštio da 74-godišnji Ola ostati u klubu i da će biti počasni predsednik, a da će Tekstor preuzeti i funkciju izvršnog direktora.

Francuski list Ekip je preneo da će Ola, koji i dalje u svom vlasništvu ima devet procenata kluba, za raniji odlazak sa funkcije dobiti odštetu od deset miliona evra.

Žan-Mišel Ola je preuzeo Lion 1987. godine i sa njim na čelu taj fudbalski klub je osvojio sedam titula prvaka Francuske Osim Liona, Tekstor ima udela u londonskom Kristal Palasu, brazilskom Botafou i belgijskom Molanbeku.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track