"GEST KOJI NE PRILIČI JEDNOM SPORTISTI..." Vojvodina se oglasila saopštenjem posle izbacivanja Lazara Jovanovića iz reprezentacije
Foto: Beta/Dragan Gojić, FSS

SAOPŠTENJE

"GEST KOJI NE PRILIČI JEDNOM SPORTISTI..." Vojvodina se oglasila saopštenjem posle izbacivanja Lazara Jovanovića iz reprezentacije

Fudbal -

Kadetska reprezentacija Srbije (igrači do 17 godina), okupila se u SC FSS u Staroj Pazovi i počela pripreme za Evropsko prvenstvo u Mađarskoj koje je na programu od 17. maja do 2. juna, a među okupljenima nije bio mladi fudbaler Lazar Jovanović koji je iz tima udaljen zbog nediscipline.

Tim povodom oglasio se i selektor U-17 selekcije Aleksandar Luković i objasnio razloge odtranjivanja iz tima, a dan kasnije oglasio se fudbalski klub Vojvodina čiji dres nosi Jovanović.

lazar jovanović (desno)
lazar jovanović (desno)foto: www.fkvojvodina.rs

Saopštenje novosadskog kluba vam prenosimo u celosti.

"Povodom odluke selektora kadetske reprezentacije Srbije, Aleksandra Lukovića da zbog neprimerenog ponašanja i gesta koji ne priliči jednom sportisti, a posebno ne nekome ko je član FK Vojvodina, sa spiska igrača za učešće na kadetskom Evropskom prvenstvu izostavi kapitena našeg kadetskog tima Lazara Jovanovića, fudbalski klub Vojvodina obaveštava sportsku javnost da u potpunosti razume i prihvata odluku selektora.

Poštovanje trenera kao jedinog autoriteta koji odlučuje o tome ko, kada i koliko će igrati u timu koji vodi predstavlja neizostavan i jedan od najvažnijih delova kodeksa ponašanja u FK Vojvodina, kojeg posebno moraju biti svesni i pridržavati ga se dečaci koji treniraju u omladinskoj školi „Ilija Pantelić“. Samim tim, svoje greške je svestan i sam Lazar Jovanović, koji se zbog iste izvinio stručnom štabu i svojim saigračima.

Istovremeno, fudbalski klub Vojvodina podseća sportsku javnost na činjenicu da Lazar Jovanović ima samo 16 godina, a da je svojim talentom, uočljivim na gotovo svakoj utakmici u takmičenju sa svojim vršnjacima, pokazao da bez ikakve sumnje predstavlja budućnost srpskog fudbala i nekog ko, uz pravilan razvoj, ima potencijal da ostavi zapažen trag čak i u evropskom fudbalu.

Iz tog razloga, fudbalski klub Vojvodina moli i apeluje na sportsku javnost da ne tabloidizuje i ne predimenzionira ovaj slučaj, kako zbog mira i daljeg razvoja našeg mladog fudbalera, tako i atmosfere u kojoj će se kadetski nacionalni tim Srbije pripremati i započeti učešće na Evropskom prvenstvu.

Našoj kadetskoj reprezentaciji želimo mnogo sreće na Evropskom prvenstvu i uvereni smo da će ostvariti zapažen rezultat, baš kao što smo uvereni da će značajan doprinos uspesima naših nacionalnih selekcija na nekim narednim takmičenjima dati i naš Lazar Jovanović", piše u saopštenju FK Vojvodina objavljenom na njihovom zvaničnom sajtu.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track