TEŠKA MUKA JE GLEDATI GA OVAKVOG NA TERENU Real za njega dao SILNE MILIONE, a on ne prestaje da se BLAMIRA! Stvarno je dotakao DNO
Foto: Alberto Gardin/LiveMedia / ipa-a / PA Images / Profimedia

SRAMNE BROJKE

TEŠKA MUKA JE GLEDATI GA OVAKVOG NA TERENU Real za njega dao SILNE MILIONE, a on ne prestaje da se BLAMIRA! Stvarno je dotakao DNO

Fudbal -

Totalni sunovrat nekada sjajne karijere...

Bio je jedan od najboljih fudbalera sveta, a sada ne može da se sastavi...

Dolazak Edena Azara u Real Madrid bio je velika greška. Kada je 2019. godine stigao iz Čelsija u kraljevski klub navijači su imali ogromna očekivanja. Plaćen je 115 miliona evra, iako je bio u zadnjoj godini ugovora sa Plavcima. Međutim, nikada nije opravdao ogromna očekivanja.

Belgijanac je od poetka karijere u madridskom klubu kuburio sa viškom kilograma, imao je dosta problema sa povredama i nije bio ni bleda senka igrača koji je dominirao u Premijer ligi i dresu reprezentacije Belgije.

Nikada se nije vrati u prepoznatljivu formu i ispostavilo se da je jedan od najvećih transfer promašaja u istoriji fudbala.

Eden Azar
foto: EPA

Na meču protiv Hetafea, u kom je Real slavio rezultatom 1:0, Azar je još jednom potvrdio da je završio sa igranjem fudbala na visokom nivou.

Dobio je šansu da pokaže šta zna i propisno se obrukao.

Naime, Anćeloti je pred revanš polufinala Lige šampiona sa Sitijem odlučio da odmori svoje glavne zvezde, pa su priliku dobili igrači koji nisu bili u prvom planu ove sezone. Među njima bio je i Azar.

Najplaćeniji fudbaler Reala imao je očajan učinak za 60 minuta igre. Imao je 30 dodira sa loptom i 18 uspešnih dodavanja. Pet puta je izgubio loptu i upisao nula udaraca, driblinga, ključnih dodavanja, dugih lopti... Sve u svemu, bilo ga je tužno gledati na terenu. Čak ni protiv slabašnog Hetafea nije uspeo da napravi razliku na terenu.

I Anćelotiju je očito bilo muka da ga gleda na terenu, pa je u 61. minutu rešio da ga izvede iz igre.

Najplaćeniji igrač Reala

Najveći promašaj u istoriji Reala i dalje se nalazi u samom vrhu liste najplaćenijih fudbalera u Evropi.

Belgijanac je četvrti najplaćeniji fudbaler na Starom kontinentu, sa godišnjom platom od 27 miliona evra. Čovek koji godinama ne može da se "sastavi" na terenu ima veća primanja od zvezdi poput Halanda, De Brujnea, Levandovskog, Manea, Salaha...

Primera radi, najbolji strelac Barselone Robert Levandovski zarađuje 26 miliona godišnje, Sadio Mane ima 24 miliona u Bajernu, Kevin De Brujne 23,4 u Mančester sitiju, sledi Serhio Buskets sa 23 miliona evra, David Alaba iz Real Madrida ima 22,6 miliona, a 10. na listi je najbolji golgeter na planeti Erling Haland koji u Sitiju godišnje zarađuje 22 miliona evra.

Real je na sve moguće načine pokušao da se reši svog skupocenog promašaja, ali Belgijanac nije želeo da napusti Madrid - a jasno je i zašto.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track