Zvezda izlaže trofeje u Engleskoj

Priznanje Zvezdi

Zvezda izlaže trofeje u Engleskoj

Fudbal -
Pored crveno-belih svoje trofeje, poznate igrače i bitne događaje iz istorije predstaviće Liverpul, Mančester Siti, Lids, Vulverhempton.

Na adresu Ljutice Bogdana 1a pre nekoliko dana stigao je poziv iz Mančestera koji na najbolji način oslikava vrednost, tradiciju i ugled koji Crvena zvezda ima u kontinentalnom fudbalu.

Naime, u kolevku fudbala, Englesku, na simpozijum na kome će se predstavljati najtrofejniji klubovi Starog kontinenta i njihovi muzeji, pozvan je i klub sa Marakane. Izlagački dan je 21. septembar, a pored crveno-belih svoje trofeje, poznate igrače i bitne događaje iz istorije predstaviće Liverpul, Mančester Siti, Lids, Vulverhempton...

Zanimljivo je da su crveno-beli sastajali sa svim klubovima izlagačima izuzev Mančester Sitija u raznim evropskim takmičenjima. Posebno su ljubiteljima fudbala u lepom sećanju ostali dueli sa slavnim Liverpulom na čuvenom Enfildu.

Put Engleske kao predstavnik Crvene zvezde krenuće kustos Trofejne sale, Predrag Trkulja.

"Simpozijum u Mančesteru se ove godine održava po prvi put, ali u narednim godinama plan je da preraste u tradiciju, i da okupi veći broj učesnika. Programom je predviđeno da svi klubovi predstave svoje velikane, osvojene trofeje i važne događaje kroz istoriju, što meni kao predstavniku najtrofejnijeg kluba u ovom delu Evrope, neće biti problem, već zadovoljstvo. Spremili smo dosta video materijala, od kojeg će deo biti posvećen susretima koje smo odigrali sa ostalim klubovima učesnicima simpozijuma", istakao je Predrag Trkulja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track