NAJLUĐE FINALE LIGE ŠAMPIONA! Iz svlačionice Milana u poluvremenu se čula pesma! A onda je za njih nastao pakao u Istanbulu VIDEO
Foto: FRANCOIS MARIT / AFP / Profimedia

Liverpul napravio senzacionalan preokret

NAJLUĐE FINALE LIGE ŠAMPIONA! Iz svlačionice Milana u poluvremenu se čula pesma! A onda je za njih nastao pakao u Istanbulu VIDEO

Fudbal -

Finalna utakmica Lige šampiona za sezonu 2022/23 biće odigrano u Istanbulu. Mestu, na kome je na današnji dan odigrano čuveno finale između Liverpula i Milana 2005. godine.

To finale smatra se najluđim u istoriji jer je Liverpul nadoknadio tri gola minusa i posle penal serije postao šampion Evrope.

Na poluvremenu je Milan vodio sa 3:0, a iz svlačionice roso-nera se čula pesma. Pred 69.000 gledalaca na "Ataturk" olimpijskom stadionu u Istanbulu, golove za italijanski tim su postigli Maldini u 1. minutu i Krespo u 39. i 44. minutu.

Očevici kažu da je pesma igrača Milana u poluvremenu toliko razljutila Stivena Džerarda da je održao govor svojim saigračima, koji su prilično napaljeni izašli na nastavak meča.

Liverpulu je trebalo tačno sedam minuta da izjednači. Upravo je Džerard u 54. minutu postigao prvi gol, potom se Šmicer dva minuta kasnije upisao u strelce, a konačnih 3:3 posle regularnog dela postavio je Alonso u 61. minutu posle promašenog penala.

Kada je španski sudija Manuel Mehuto Gonzales odsvirao kraj, usledila je penal serija. Milan je promašio čak tri penala. Neprecizni su bili Seržinjo, Pirlo i Ševčenko, pa su golovi Tomasona i Kake bili nedovoljni. Rise je bio jedini fudbaler Liverpula koji nije pogodio mrežu. To su učinili Haman, Sise i Šmicer.

Bilo je to prvo finale Liverpula još od 1985. godine i čuvene tragedije na Hejselu kada je poginulo 39 navijača Juventusa. "Redsi" su osvojili petu titulu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track