TRAŽILI DA SKINU MAJICE ZBOG ĆIRILICE: Huligani sa palicama u Mostaru napali igrače iz Bijeljine! Potpuni HAOS
Foto: Shutterstock

Haos

TRAŽILI DA SKINU MAJICE ZBOG ĆIRILICE: Huligani sa palicama u Mostaru napali igrače iz Bijeljine! Potpuni HAOS

Fudbal -

Grupa huligana napala je u Mostaru članove Kluba malog fudbala "Radnik" iz Bijeljine, pred meč protiv lokalne ekipe Stari grad.

Maskirani huligani napali su delegaciju Radnika, članove uprave i njihove prijatelje, jer su nosili majice Radnika ispisane ćirilicom i tom prilikom povređena su najmanje trojica gostiju iz Bijeljine koji su zbrinuti u Hitnoj pomoći.

Predstavnik kluba KMF Radnik na utakmici Danijel Perić u razgovoru za MONDO opisao je haos koji se dešavao u Mostaru.

"Pri rezultatu 4:1 za Radnik tri minuta pre kraja utakmice oko 10-15, mogu slobodno da kažem huligana, ušli su neometano u dvoranu sa teleskopskim palicama i suzavcima. Jedan od tih momaka prišao je delegaciji Radnika koja je bila u majicama Radnika ispisanih na ćirilici i tražio da skinu majicu, što su oni odbili ne sluteći šta će se desiti. Nakon toga jedan od huligana, za koje nam je policija kasnije rekla da su u pitanju navijači Veleža, poprskao je suzavcem jednog dečka, a onda i ostale. Oni su pokušali da ustanu i da se odbrane, ali su onda izvadili teleskopske palice i udarali momke iz Bijeljine. Dvojica-trojica njih uspeli su da se spuste na parket, dvojica-trojica su ostali gore na tribinama i tukli su ih palicama. U tom trenutku uključili su se domaći navijači koji su pokušali da razvade i da zaštite momke, a huligani su i njih udarali. Mi smo uspeli da nekako izvučemo ostale momke na parket, jedan od njih se bacio dole i zadobio povrede", ispričao je Perić za Mondo.

On je naveo da to nije bio kraj napadima, ali da se na kraju nekako sve smirilo i zahvalio se predstavnicima domaćeg kluba na pokušajima da spreče huligane.

"Jedan od njih je kasnije da pokuša sa palicom da uđe na drugi ulaz u dvoranu, ali ga je sprečio komesar za bezbednost KMF Mostar, pokušao je da nam dođe s leđa. Predstavnici KMF Mostar su bili fer i korektni i sprečavali su huligane da uđu na parket i tako spreče još teži incident u kojem bi sigurno bilo i više i teže povređenih".

Perić je opisao i kakva je atmosfera vladala u Bijeljini na utakmici ove dve ekipe.

"Ovo nas nažalost vraća u prošlost. A pre samo par dana u Bijeljini je bilo 1.200 gledalaca, gde su Mostarci pobedili i ispraćeni su aplauzima. Nijedna ružna reč ili povik nije bio u Bijeljini i još jednom smo pokazali da smo sportska sredina. Nikada u Bijeljini nije bilo incidenata i tako će biti u subotu. Ipak, svakako ćemo uraditi sve da svi akteri budu maksimalno bezbedni. Ostaje nažalost taj problem što su ti ljudi ušli sa tim svim stvarima u sportsku dvoranu, u njoj je bilo preko 50 dečaka i djevojčica, čak su neki od njih dobili i udarce što je veoma poražavajuće za sport, grad Mostar i celokupnu javnost", zaključio je predstavnik Radnika.

Kurir sport

Bonus video:

00:48

VRŠNJAČKO NASILJE SE DOGAĐA SVAKODNEVNO! Stručnjaci imaju eventualno rešenje! Premalo zaposlenik, a prevelika tolerancija na teror

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track