PARTIZAN POBEDOM ZAVRŠIO KATASTROFALNU SEZONU: Trijumf koji ne menja NIŠTA! Crno-beli i u poslednjem kolu komplikovali sebi život
Foto: Starsport

SUPER LIGA SRBIJE

PARTIZAN POBEDOM ZAVRŠIO KATASTROFALNU SEZONU: Trijumf koji ne menja NIŠTA! Crno-beli i u poslednjem kolu komplikovali sebi život

Fudbal -

Fudbaleri Partizana su se oprostili od sezone za zaborav pobedom protiv Voždovca na stadionu u Humskoj rezultatom 2:1.

Crno-beli su tek u završnici sezone uspeli da se koliko-toliko stabilizuju, što može da se vidi i u rezultatima ekipe. Partizan je, od remija u večitom derbiju protiv Crvene zvezde, zabeležio tri vezana trijumfa, zatim osvojio bod protiv Vojvodine u Novom Sadu i na kraju stigao do tri boda protiv Voždovca.

Na kraju, razočaravajuće četvrto mesto i kvalifikacije za Ligu konferencija.

Naravno, to je daleko ispod svakih očekivanja navijača, kao i ambicija kluba.

Kada je reč o utakmici protiv Voždovca, prednost Partizanu je doneo Fuseni Dijabate sjajnim pogotkom u 25. minutu.

Deset minuta kasnije u strelce se upisao i Kvinsi Menig, a šanse su se u tim trenucima ređale pred golom "zmajeva".

Najviše ih je imao Rikardo Gomeš, ujedno je centarfor crno-belih imao i najbolje prilike za gol, ali nijednu nije uspeo da iskoristi.

Pre početka utakmice, Gomešu je uručena nagrada namenjena najboljem igraču za sezonu po glasovima navijača, a pred srpskim velikanom je burno leto, logika govori da bi i trebalo da dođe i do značajnih promena, ma kakve one bile.

1 / 10 Foto: Starsport

Crno-beli su ipak uspeli da dozvole dramatičnu završnicu. Gostujući fudbaleri su pokazali želju da ugroze rivala, a to im je i pošlo za rukom, pošto je Danilo Teodorović smanjio na 2:1, što je bio i konačan rezultat utakmice.

Na kraju, Partizan je u Super ligi Srbije uz 21 pobedu, zabeležio po osam remija i poraza, što je bilo dovoljno za 71 bod i pomenuto četvrto mesto.

Tok meča mogli ste da pratite uživo na Kurir sportu.

Partizan - Voždovac 2:1

Drugo poluvreme:

89. minut - Neverovatna situacija pred golom Partizana. Nešković se našao pred golom Popovića, ali je loše reagovao i loptu je poslao pored gola.

80. minut - Još jednom je Krunić izašao kao jači iz duela sa Gomešom.

79. minut - GOOOL!

Ipak neće biti tako mirno. Danilo Teodorović je strelac gola za Voždovac.

77. minut - Mirno crno-beli privode utakmicu kraju. Voždovac je pokušao da bude opasan, međutim to mu nije pošlo za rukom.

"Zanimljiva" poruka sa južne tribine upućena Ognjenu Vranješu i njegovom potencijalnom dolasku u Partizan:

65. minut - Slobodan udarac za Partizan iz odlične pozicije, na ivici kaznenog prostora. Natho je, kao i u prvom poluvremenu, pogodio živi zid.

56. minut - Prilično mirna situacija na terenu u nastavku utakmice.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

Prvo poluvreme:

45. minut - Kraj poluvremena

44. minut - Stativa!

Rikardo Gomeš je imao novu šansu, ali okvir gola sprečio je njegov pogodak.

Ubrzo nakon toga imao je centarfor crno-belih još jednu veliku priliku. Obišao je Krunića nakon dodavanja Natha, ali je loptu posalo visoko pored gola.

35. minut - GOOOL!

Menig je povisio prednost Partizana.

Utakmica protiv Voždovca je imala lepu uvertiru za sve pristalice crno-belih:

33. minut - Sada već možemo da kažemo da se ređaju dobre situacije pred golom Voždovca. Razigrao se Partizan, pre svega Dijabate, koji je još jednom pravio probleme odbrani rivala.

Krunić je i ovaj put uspeo da spreči pogodak.

28. minut - Bomba Uroševića iz velike udaljenosti... Krunić je krajnjim naporom loptu prosledio u korner.

FK Partizan, Partizan
foto: Starsport©

27. minut - Velika šansa za Dijabatea.

Mogao je brzo da dođe i do drugog gola na utakmici, ali je loptu udarcem glavom poslao pored gola, nakon centaršuta Meniga.

25. minut - GOOOL!

Dijabate je strelac vodećeg gola Partizana. Fantastično se snašao brzonogi fudbaler crno-belih, prevario je nekoliko gostujućih fudbalera i potom loptu, snažnim i preciznim udarcem, poslao u gol rivala.

23. minut - Prva šansa na utakmici. Rikardo je dugo "vukao loptu", došao je do kaznenog prostora Voždovca, driblingom pronašao prostor za udarac, nakon kojeg je lopta završila u korneru.

12. minut - Odgovor gostiju u vidu čuvanja lopte u posedu. Kao da se crno-beli bore sa terenom teškim od velike količine padavina.

7. minut - Dobar star Partizana koji u potpunosti drži pod kontrolom situaciju na terenu. Natho je imao priliku da iz slobodnog udarca zapreti, ali je loptom pogodio živi zid.

1. minut - Počela je utakmica u Humskoj.

SASTAVI:

Partizan: Popović - Filipović, Vujačić, Ilić, Urošević - Natho, Kolorado - Dijabate, Pantić, Menig - Gomeš. Trener: Igor Duljaj.

Voždovac: Krunić - Đorđević, Zečević, Damjanović, Đuričić - Ivezić, Nešković, Jović, Lazarević - Stoisavljević, Burmaz. Trener: Nikola Puača.

Uoči meča:

Crno-beli će bez obzira na ishod utakmice završiti sezonu na četvrtom mestu, dok su "zmajevi" vezani za sedmo mesto.

Nakon katasrtofalnih rezultata koji su Partizan doveli do ovakve situacije, ekipa Igora Duljaja je u samoj završnici došla do znatno stabilnijih rezultata.

Partizan je odigrao nerešeno večiti derbi protiv Crvene zvezde, zatim vezao pobede protiv TSC-a, Novog Pazara i kragujevačkog Radničkog i osvojio bod na gostovanju Vojvodini.

Duljaj i njegov tim žele da pobedom završe ovu izuzetno tešku sezonu.

"Očekujem da izađemo motivisani, dres Partizana je izuzetno težak, bez obzira u kakvoj situaciji. Kultura Partizana nalaže da uvek idemo na pobedu, bez obzira da li smo u lakoj ili teškoj situaciji. Želimo da osvojimo tri boda, a važno je da to uradimo uz lepu i dobru igru", rekao je trener crno-belih.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track