OVO JE HIT! PARTIZAN IZ PARAGVAJA GAZI KA TITULI: Južnoamerikanci vole crno-bele! Čak nose i zastavu Srbije na dresu!
Foto: Printskrin/Instagram

spektakularno

OVO JE HIT! PARTIZAN IZ PARAGVAJA GAZI KA TITULI: Južnoamerikanci vole crno-bele! Čak nose i zastavu Srbije na dresu!

Fudbal -

Fudbalski klub Partizan ostao je bez titule i trofeja ove sezone u Srbiji. Međutim, jedan drugi Partizan iz dalekog Paragvaja mogao bi da stigne do vrednog pehara.

Partizan Paragvaj
foto: Printskrin/Instagram

O čemu se zapravi radi?! Partizan iz Paragvaja, kao amaterski klub osnovan je pre nekoliko godina, a lokalnim momcima svidelo se ime, boje i grb kluba iz Srbije. Odlučili su da baš tako nazovu svoj klub, a za njega se u Srbiji saznalo preko jednog Argentinca koji crno-bele prati na tviteru.

Partizan iz Paragvaja takmiči se na turnirskoj ligi koja se zove "Eksa Kepsa" i koja broji 15 ekipa. Tim čini sedam fudbalera, šestorica i golman. Na dresovima nose čak i zastavu Srbije.

Uglavnom su to učenici i studenti lokalnih škola. Dve godine uzastopno, 2017. i 2018, ovaj paragvajski Partizan dolazio je do finala "Eksa kepse", ali su u oba slučaja gubili u odlučujućim mečevima.

Partizan Paragvaj
foto: Printskrin/Instagram

Ali, kolo se okrenulo i stigli su do titule prošle godine. Pobedili su sa igračem manje, golom u poslednjim sekundama finala. Ove sezone stigli su do završnice i tek im predstoje borbe za odbranu trofeja.

Protivnici Partizana u Paragavaju takođe nose zvučna imena evropskih klubova poput Mančester junajteda, Benfike, Boke Juniors, Borusije Dortmund, Juventusa, PSŽ...

Valja pomenuti igrače paragvajskog Partizana kao što su Mario Eskura, Huan Silvero, Migel Martinez, Dani Kabrera, Fredi Galeano, Nikolas Eskuera, Iči Pereira, Honsi Gonzales, Elijas Kandija, Dijego Ariste... Najbolji strelac lige je Fredi Galeano koji je dao 16 golova na deset utakmica.

Sada ostaje otvoreno da im se stariji brat iz Beograda javi, a što da ne, uspostavi kontakt i pomogne u sportskoj opremi. Možda i organizuje neki dolazaka Paragvajaca u Srbiju, da budu specijalni gosti u novoj sezoni, na nekoj evropskoj ili utakmici Superlige.

Nisu momci iz Paragvaja jedini koji su svoj klub nazvali po Partizanu i preuzeli crno-bele boje. Klubovi koji nose ime Partizan osnovani su u Belorusiji, Francuskoj, Škotskoj, Meksiku...

Posebno je uspešan kolektiv iz Perua, koji ima mušku, ali i žensku selekciju koja je čak i osvajala titule u regionalnim ligama.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track