POSAO JE DOBRO OBAVLJEN! Trener Sevilje BLISTA nakon osvajanja Lige Evrope - otkrio šta je od početka pričao svojim igračima!
Foto: Italy Photo Press / Zuma Press / Profimedia

ODUŠEVLJEN JE

POSAO JE DOBRO OBAVLJEN! Trener Sevilje BLISTA nakon osvajanja Lige Evrope - otkrio šta je od početka pričao svojim igračima!

Fudbal -

Trener fudbalera Sevilje Hose Luis Mendilibar rekao je da želi da "uživa", uveren da je njegova ekipa "dobro obavila posao" osvajanjem Lige Evrope.

"Osvojili smo ono po šta smo došli i mislim da je posao dobro obavljen. Nismo igrali dobro u prvom poluvremenu, ali rani gol u drugom poluvremenu nam je dao snage da idemo po pobedu", rekao je noćas Mendilibar.

Fudbaleri Sevilje osvojili su noćas sedmu titulu u Ligi Evrope, pošto su u Budimpešti nakon boljeg izvođenja penala pobedili Romu ukupnim rezultatom 5:2.

Roma je povela u 35. minutu preko Paula Dibale, da bi Sevilja u 55. minutu izjednačila autogolom Đanluke Mančnija.

Pošto pobednika nije bilo ni posle produžetaka, usledili su jedanaesterci. Svi igrači Sevilje bili su precizni (Lukas Okampos, Erik Lamela, Ivan Rakitić i Gonsalo Montijel), dok je za Romu jedino pogodio Brajan Kristante.

Mendilibar je mesto trenera Sevilje preuzeo pre dva meseca, kada se ekipa borila za opstanak u Primeri.

"Od početka sam im govorio da su veoma dobri (igrači). Emocionalno nisu bili dobro i moj posao je bio da to promenim, na kraju su mi potvrdili da su jako dobri", dodao je 62-godišnji trener.

Sevilja je osvajanjem novog trofeja u Ligi Evropa osigurala učešće u Ligi šampiona naredne sezone.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track