SADA JE I ZVANIČNO! NOVI ODLAZAK SA "KROVA"! Ivezić se seli u Nemačku, od Voždovca se oprostio emotivnim rečima!
Foto: Starsport/Srđan Stevanović

zvanično

SADA JE I ZVANIČNO! NOVI ODLAZAK SA "KROVA"! Ivezić se seli u Nemačku, od Voždovca se oprostio emotivnim rečima!

Fudbal -

Dosadašnji kapiten fudbalskog kluba Voždovac Marko Ivezić potpisao je ugovor sa nemačkim drugoligašem Holštajn Kilom.

Nemački klub saopštio ;je danas da je Ivezić potpisao ugovor do 30. juna 2027. godine.

"Pomešana su osećanja. Došao sam kao dečak sa velikim snovima, u međuvremenu sam odrastao i vreme je za odlazak. Srećan sam što idem dalje, penjem se stepenik više u karijeri, ali svestan sam i da nije lako krenuti ispočetka u novoj sredini u inostranstvu. Međutim, to je ono što sam želeo i radujem se novom izazovu. Obišao sam klub, terene, grad, sve izgleda odlično i jedva čekam da krene pripremni period", rekao je Ivezić za sajt Voždovca.

On je debitovao za beogradski klub pre nešto više od dve godine, odigrao je 71 utakmicu i postigao tri gola.

"Dve i po godine provedene u prvom timu bile su nezaboravne. Upoznao sam mnogo dobrih ljudi, od kojih su mi neki postali prijatelji za ceo život, sećaću se svih njih i zajedničkih trenutaka. Isto tako, datih golova, pobeda, sjajne atmosfere kada smo se borili za Evropu, prošle sezone kada smo bili najmlađi ali odlučni i uporni da ostvarimo svoje ciljeve", naveo je 21-godišnji vezni fudbaler.

On je rekao da je uvek davao sve od sebe, što mu je uz dobre igre donelo i kapitensku traku.

"To mi je značilo jer je prepoznat moj doprinos ali i vera da mogu da predvodim ekipu. Zahvalio bih i prethodnom kapitenu Stefanu Hajdinu od koga sam mnogo naučio, kako na terenu tako i liderskih osobina van terena. Sve što radim, radim sa maksimalnom dozom posvećenosti, tako ću nastaviti i u novom klubu. Daću sve od sebe da opravdam svoje prezime i lepo predstavim bivši klub i okruženje odakle dolazim", dodao je Ivezić.

Sportski direktor Voždovca Bojan Leontijević izrazio je zadovoljstvo transferom i rekao da je Ivezić postavio standard i postao primer mladim igračima.

"Momak koji je ponikao u našoj omladinskoj školi, debitovao za prvi tim i postao kapiten ekipe, bio je omladinski i seniorski reprezentativac svoje zemlje. Odlazi u jako takmičenje, dobar klub, sredinu u kojoj će sigurno dodatno napredovati i koja će mu pomoći da na pravi način razvija svoju karijeru", naveo je on.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track