PORAZ KOJI NE BOLI, ALI OPOMINJE: Napredak odigrao prvu kontrolnu utakmicu u Kragujevcu
Foto: FK. Napredak

SUPERLIGA SRBIJE

PORAZ KOJI NE BOLI, ALI OPOMINJE: Napredak odigrao prvu kontrolnu utakmicu u Kragujevcu

Fudbal -

Napredak je odigrao prvu kontrolnu utakmicu u prvoj fazi priprema za novu prvenstvenu sezonu u Super ligi Srbiji. Gostovao je na stadionu “Čika Dača” u Kragujevcu i izgubio od domaćina – Radničkog 1923 sa 1:0.

Čarapani su u većem delu utakmice imali inicijativu, ali trenutak nepažnje u samom finišu meča kaznio je goste i domaćin je slavio minimalnim rezultatom. Specijalno za Kurir, šef stručnog štaba Napretka Dragan Perišić kaže:

-Svi igrači su dobili šansu kako bi smo videli na koga možemo ozbiljno da računamo u narednoj sezoni. Cilj je bio da sprovedemo ideje, koje smo trenirali prethodnih dana. Propustili smo dve izgledne šanse. Prvo je Prijović sa pet metara šutirao glavom neprecizno, posle odlično izvedenog kornera od strane Bastajića, a zatim je Đorđe Jovanović, posle duplog pasa, izašao sam pred golmanom, ali je bio neuspešan, žali za propuštenim prilikama trener Perišić. Prema njegovim rečima, domaćini su sa 16 metaradva puta mogli da pogode mrežu Kruševljana, ali je mladi golman Pajević bio na mestu.

-Primili smo gol na neshvatljiv način. Odigrali smo pogrešan pas na 20 metara ispred našeg gola i protivničkom igraču nije bilo teško da pogodi za 1:0 i pobedu domaćina. Sve u svemu, utakmica je ispunila cilj, svi igrači su dobili po 45 minuta da odigraju i pokažu svoje kvalitete, videli smo dobre i loše strane, pa se okrećemo narednom rivalu. U četvrtak putujemo u Novi Pazar na noge istoimenom rivalu, a do tada ćemo nastaviti sa uigravanjem po svim linijama tima, ističe Perišić. Prave provere Napretku predstoje u Sloveniji, gde će se Čarapani pripremati od 1. do 13. jula.

Ž. M./ Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track