KAKVO OTKRIĆE! ARKAN JE SASTAVALJAO SPISAK REPREZENTACIJE JUGOSLAVIJE: Pozvao me je i pitao zašto ne zovem igrače Obilića...

da li ste ovo znali?

KAKVO OTKRIĆE! ARKAN JE SASTAVALJAO SPISAK REPREZENTACIJE JUGOSLAVIJE: Pozvao me je i pitao zašto ne zovem igrače Obilića...

Fudbal -

Večito pitanje koje je pratilo jugoslovenski, a kasnije i srpski fudbal: ko sastavlja spisak reprezentacije?

Danas smo, napokon, došli do toga da apsolutno niko više nema sumnju u to jer je svim jasno da kod Piksija nema nikakvih protekcija - igraju oni za koje selektor misli da su najbolji.

Nekada to nije bilo tako. Imali smo veliki broj fudbalera za koje smo se čudili što su deo državnog tima. A, onda kada isplivaju priče poput ove koju vam sada prenosimo, stvari postaju kristalno jasne.

Slobodan Santrač

Legendarni fudbaler i trener Slobodan Santrač je jednom prilikom priznao da mu je rukovodstvo Obilića na čelu sa Željkom Ražnatovićem Arkanom vršilo pritisak kako bi na spisak reprezentacije Jugoslavije stavio fudbalere koji su tada nastupali za klub sa Vračara.

Popularni Sani je sedeo na klupi SR Jugoslavije četiri godine i našu selekciju 1998. godine odveo na Svetsko prvenstvo, koje je bilo održano u Francuskoj.

- Jedino me je Željko Ražnatović Arkan stalno pitao zašto ne pozivam njegove igrače iz šampionskog sastava Obilića. I onda sam u prijateljskoj utakmici s Baskijom pozvao Rankovića, Jevrića i još neke - rekao je legendarni Santrač jednom prilikom za list Sport.

Željko Ražnatović Arkan
foto: Shutterstock

Ovo je ono što se saznalo, a možemo samo da zamislimo koliko ljudi je petaljalo prste u sastave državnog tima u prošlosti...

Još jedan od razloga brojnih katastrofa našeg fudbala.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track