FELIKS POSTAO MILIONER: Borusija Dortmund dovela Nmeču uprkos njegovim homofobnim objavama
Foto: AP Photo/Michael Sohn

BUNDESLIGA

FELIKS POSTAO MILIONER: Borusija Dortmund dovela Nmeču uprkos njegovim homofobnim objavama

Fudbal -

Fudbalski klub Borusija Dortmund potpisao je ugovor sa veznim igračem Feliksom Nmečom, uprkos bojazni zbog njegovih homofobnih i transfobnih objava na društvenim mrežama.

"Potpuno nas je uverio tokom intezivnih razgovora da nema nikakve transfobne i homofobne stavove. Sam Feliks je naglasio da poštuje i voli sve ljude bez obzira na boju kože, veru ili seksualnu orijentaciju", naveli su u zajedničkoj izjavi izvršni direktor Hans-Joakim Vacke i predsednik Borusije Dortmund Rajnhold Lunov.

Borusija Dortmund
foto: Revierfoto / imago sportfotodienst / Profimedia

Nmeča je u ponedeljak postao novi fudbaler ekipe iz Dortmunda, nakon što je prethodne dve godine nastupao za Volfsburg.

Ovaj 22-godišnji fudbaler je pobožni hrišćanin, a na Instagram nalogu promovisao je svoja verska uverenja.

Nmeča u klupskom intervjuu kaže da je "nekoliko stvari izvučeno iz konteksta".

"Naravno da sam hrišćanin, volim sve i ne diskriminišem. Samo se nadam da će mi navijači dati šansu, da me upoznaju i nadam se da će videti da sam sjajna osoba", dodao je on.

Feliks je mlađi brat Lukasa Nmeče, koji je za Volfsburg odigrao 47 utakmica i ima sedam nastupa za reprezentaciju Nemačke.

Obojica su rođeni u Hamburgu od oca Nigerijca i majke Nemice. Detinjstvo su proveli u Engleskoj, a obojica su u mlađim kategorijama nastupala za selekcije Engleske.

Feliks Nmeča je do sada odigrao jedan meč za reprezentaciju Nemačke - protiv Belgije u martu ove godine. Postigao je tri gola i upisao sedam asistencija u 50 bundesligaških utakmica za Volfsburg.

U Dortmund je došao kao zamena za Džuda Belingema, koji je u letnjem prelaznom roku otišao u Real Madrid. Prema navodima nemačkih medija on je u Dortmund prešao za 30 miliona evra.

Klub iz Dortmunda je do sada u letnjem prelaznom roku doveo i Ramija Bensebainija iz Borusije Menhengladbah.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track