ZAŠTO JE PROPAO POVRATAK JOVETIĆA I NASTASIĆA U PARTIZAN: Duljaj je imao sjajnu ideju! Kralj je pokušao da ih vrati, ali...
Foto: Nenad Kostić, EPA Szilard Koszticsak

bili bi sjajan tandem

ZAŠTO JE PROPAO POVRATAK JOVETIĆA I NASTASIĆA U PARTIZAN: Duljaj je imao sjajnu ideju! Kralj je pokušao da ih vrati, ali...

Fudbal -

Imao je trener Partizana Igor Duljaj sjajnu ideju, da u Humsku ovog leta vrati dvojicu iskusnih fudbalera - Stevana Jovetića i Matiju Nastasića.

Igor Duljaj
foto: www.partizan.rs

Nažalost, po navijače crno-belih od tog posla neće biti ništa. To je epilog razgovora sportskog direktora Ivice Kralja sa dvojicom fudbalera. I Jovetić i Nastasić trenutno su bez ugovora, slobodni su u izboru nove sredine, međutim nisu želeli da se vrate u Humsku. Ne zato što im nije stalo do Partizana, već zato što klub u kojem su ponikli nije mogao da im ponudi adekvatne ugovore koje im daju evropski klubovi.

Stevan Jovetić
foto: BEAUTIFUL SPORTS/Axel Kohring / imago sportfotodienst / Profimedia

Stevan Jovetić okončao je sezonu u Herti sa kojom je ispao iz Bundeslige. Imao je problema sa povredama, pa je odigrao samo 17 utakmica za ekipu iz Berlina. Dao je četiri gola i upisao dve asistencije. Ima 33 godine i prava je šteta što se nije vratio u Partizan, gde bi mladi fudbaleri pored njega mogli da mnogo toga nauče.

Ivica Kralj
foto: Nemanja Nikolić

Za sada je njegov odgovor negativan, ali se u Humskoj nadaju da bi se stvari mogle promeniti ukoliko reprezentativac Crne Gore ne pronađe klub.

Matija Nastasić
foto: Mutsu Kawamori / AFLO / Profimedia

Matija Nastasić (30) prošle nedelje dobio je odgovor od čelnika Majorke da klub neće iskoristiti klauzulu u ugovoru i produžiti saradnju na još godinu dana. Iskusni defanzivac je tokom juna boravio u Srbiji, a viđan je na utakmicama košarkaškog kluba Partizan sa sinom.

Međutim i pored razgovora sa ljudima iz Humske nije došlo do dogovora. Nastasić je tokom vikenda bio u Atini gde je pregovarao sa Olimpijakosom i samo su ga lekarski pregledi delili od novog ugovora.

Igor Duljaj, Nemanja Nikolić, Frenk Kanute
foto: www.partizan.rs

Partizan je ove sezone angažovao petoricu fudbalera Nikolu Antića, Aleksandra Jovanovića, Aleksandra Ščekića, Nemanju Nikolića i Frenka Kanutea. Klub su napustili Igor Vujačić koji je prepao u ruski Rubin za 900.000 evra, Ljubomir Fejsa i golman Milan Lukač. Plan kluba je da u dogledno vreme angažuje štopera i napadača, želja trenera Duljaja je da to budu igrači sa srpskim pasošem. Nije poznat status Nemanje Jovića koji je tužio klub i Fusenija Dijabatea koji se još nije pojavio na pripremama.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track