SERGEJ TREĆI NAJPLAĆENIJI SRPSKI SPORTISTA: Koliko mu beže Novak Đoković i Nikola Jokić! I ko je još u odabranom društvu!
Foto: AP Kirsty Wigglesworth, AP Andrea Bressanutti, AP Jack Dempsey, Shutterstock

parajlije

SERGEJ TREĆI NAJPLAĆENIJI SRPSKI SPORTISTA: Koliko mu beže Novak Đoković i Nikola Jokić! I ko je još u odabranom društvu!

Fudbal -

Sergej Milinković-Savić prešao je igricu potpisivanjem ugovora sa klubom iz Saudijske Arabije Al Hilalom.

Sergej Milinković-Savić
foto: Printskrin/Tviter

Sada već bivši fudbaler Lacija stavio je paraf na ugovor do 2026. godine, a po njemu će svake godine na račun dobijati 25.000.000 evra. Praktično, za tri godine zaradiće Sergej 75.000.000 evra. Sa godišnjim primanjima od 25 miliona evra, Sergej Milinković-Savić biće treći najplaćeniji srpski sportista.

Novak Đoković
foto: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

Prema podacima koji se mogu pronaći na internetu, Novak Đoković godišnje zaradi 55.000.000 evra, mada ta suma varira po sezoni s obzirom na broj igranih i osvojenih turnira.

Nikola Jokić
foto: Nemanja Nikolić

Drugi je Nikola Jokić, košarkaš Denvera, koji prema ugovoru sa Nagetsima po sezoni prima 52.000.000 evra. Ma, mada će svake godine od pet sezona ugovora, Somborac primati više novca.

Tek posle njih dvojice ide Sergej Milinković-Savić, koji će tako postati ubedljivo najplaćeniji srpski fudbaler. Treba istaći, da Novak Đoković i Nikola Jokić ozbiljan novac zarađuju i od sponzorskih ugovora, koje im donose brendovi sportske opreme, ali i ostale druge firme i banke čija su zaštitna lica na reklamama svih ovih godina.

Sergej Milinković-Savić
foto: Printskrin/Tviter

Sergej doduše ne može da računa na toliko veliki priliv finansija, ali je svakako i on dobro unovčio svoj lik, jer se takođe pojavio u nekoliko TV reklama promovišući razne proizvode. Kako u Srbiji, a još više u Italiji.

Četvrti najplaćeniji srpski sportista trebalo bi da bude Bogdan Bogdanović, košarkaš Atlante, sa platom od oko 16 miliona evra. Peti je fudbaler Fjorentine Luka Jović koji sa primanjima od Reala izađe na oko 10 miliona evra godišnje. Šesti je napadač Juventusa Dušan Vlahović koji prema procenama iz Italije zarađuje oko sedam miliona evra po sezoni.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track