ZVEZDA KRENULA PO UROŠA KABIĆA: Crveno-beli kao Bajern, žele da uzmu u Srbiji sve što vredi!
Foto: Starsport©

kurir saznaje

ZVEZDA KRENULA PO UROŠA KABIĆA: Crveno-beli kao Bajern, žele da uzmu u Srbiji sve što vredi!

Fudbal -

Crvena zvezda nije završila prelazni rok, kada su u pitanju dolasci na Marakanu.

Kako Kurir saznaje, Uroš Kabić (19), napadač Vojvodine kojeg odlikuju brzina i moćanšut,velika je želja sportskog sektora crveno-belih. Pregovori dva kluba su poodmakli i u narednim danima, ukoliko ne dođe do nekih nepredviđenih stvari, transfer bi trebalo da bude finiširan na zadovoljstvo sve tri strane.

Uroš Kabić
foto: Starsport©

Uroš Kabić nema ništa protiv da nastavi da se dokazuje u dresu Crvene zvezde, pošto izgleda od odlaska u Italiju nema ništa. Bolonja i Fjorentina su pokazivali interes za mladog fudbalera,međutim ništa više od toga. Pojedini mediji pisali su da su nudili 2.000.000 evra na račun obeštećenja.

Crvena zvezda i Vojvodina početkom jula dogovorili su transfer Andrije Radulovića sa Marakane u Novi Sad. Šampion je tada bio više nego kooperativan dopustivši brzonogom fudbaleru da bez obeštećenja i samo uz procente od naredne prodaje dođe u Vojvodinu, tačnije 50 odsto pd transera u inostranstvo. Sada bi i Novosađani trebalo da pokažu isto kada je Zvezda u pitanju.

Crvena zvezda od dolaska Zvezdana Terzića na mesto generalnog direktora kluba forsira politiku da iz Srbije dovede sve najbolje fudbalere. Nešto slično radi i Bajern u Nemačkoj, koji je dominantan u Bundesligi više od decenije.

Prema proceni sportskog sektora Crvene zvezde Uroš Kabić je najtalentovaniji fudbaler u Superligi, sa izuzetkom mlađarije ponikle u Ljutice Bogdana,koja je već u prvom timu. Smatraju na Marakani da bi se Kabić savršeno uklopio u sistem trenera Baraka Bahara.

Uroš Kabić
foto: Starsport©

Crvena zvezda je proletos htela da iz Novog Sada dovede supertalentovanog Jovana Miloševića. Međutim, mladi napadač odlučio je da ode u Štutgart, a Vojvodini je od obeštećenja pripalo 1.200.000 evra i 12 odsto od naredne prodaje.

Ne treba zaboraviti da su Crvena zvezda i Vojvodina decenijama unazad imali plodonosnu poslovnu saradnju. Treba se setiti samo Siniše Mihajlovića, Lea Lerinca, Srđana Bajčetića, Marka Perovića, Bratislava Živkovića, Miodraga Pantelića... Trenutno su u timu zvezde Mirko Ivanić i Aleksandar Katai, koji su ponikli u Vojvodoni, a prethodnih godina tu su bili Marko Poletanović, Dejan Meleg, Dušan Jovančić i Srđan Babić.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track