Laković: Srbija kandidat za domaćina EURA 2020

Ideja

Laković: Srbija kandidat za domaćina EURA 2020

Fudbal -
To bi praktično značilo da bi se u organizaciju Evropskogprvenstva ozbiljno uključile i zemlje iz našeg okruženja, Hrvatska, Slovenija, BiH, Bugarska..., kaže generalni sekretar FSS

Generalni sekterar Fudbalskog saveza Srbije Zoran Laković nagovestio je mogućnost da Srbije bude jedna od zemalja domaćina Evropskog prvenstva 2020. godine.

Naime, kako je nedavno predsednik UEFA Mišel Platini predložio novi model organizacije prvenstva Evrope po kome bi 13 zemalja zajedničkim naporima i snagama organizovale ovo takmičenje, rodila se ideja koja je na sastanku u Budvi dobila punu podršku.

„To bi praktično značilo da bi se u organizaciju Evropskogprvenstva ozbiljno uključile i zemlje iz našeg okruženja, Hrvatska, Slovenija, BiH, Bugarska...“, prenose beogradski mediji reči sekretara Lakovića.

Laković je naglasio i da čelne strukture FS Srbije planiraju pripremu plana za svoj deo organizacije, a čitavom projektu neophodna je ozbiljna podrška države.

„Ukoliko bi država stala iza ovog projekta, a to znači da se do 2020. godine izgradi moderan stadion po svim standardima UEFA, uz podršku Ministarstva sporta, sasvim sam siguran da bi Srbija mogla da bude jedan od 13 organizatora.“, rekao je on.Početkom narednog meseca će u Rusiji biti održan Izvršni komitet UEFA kada bi mogli da se znaju konkretni koraci i dogovori o tome da organizaciju EP 2020 dobije 13 zemalja. U slučaju da se ovakva inicijativa odobri i Srbija dobije organizaciju, to bi bio prvi put da s

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track