ILI VEĆE PARE, ILI STUPAMO U ŠTRAJK: Srpske fudbalske sudije bile na sastanku u FSS i zatražili 75.000 po utakmici!
Foto: Starsport/Srđan Stevanović

ultimatum

ILI VEĆE PARE, ILI STUPAMO U ŠTRAJK: Srpske fudbalske sudije bile na sastanku u FSS i zatražili 75.000 po utakmici!

Fudbal -

Fudbalske sudije najvišeg ranga u Superligi Srbije traže povećanje taksi u narednoj sezoni. Konkretno, više novca po utakmici.

Srđan Jovanović
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Petočlana delegacija srpskih arbitara u sastavu Srđan Jovanović, Novak Simović, Marko Ivković, Aleksandar Živković i Milan Mihajlović imali su sastanak sa generalnim sekretarom FSS Jovanom Šurbatovićem i predsednikom Sudijske komisije Dejanom Filipovićem.

Sastanak je trajao nešto manje od dva časa, a srpske sudije u svom zahtevu konkretno traže povećanje taksi. U prevodu to znači - 75.000 dinara glavnom sudiji, 50.000 mahačima, 40.000 VAR i 20.000 asitentima VAR po utakmici. Dosad, glavni arbitar dobijao je 54.000 dinara po meču, pa bi povećanje bilo čak 21.000 dinara.

kuća fudbala, izborna skupština, FSS, Jovan Šurbatović
foto: Nenad Kostić

Generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović pokušao je da bude konstruktivan, da razume njihove zahteve, ali je isto tako poručio sudijama da iz sponzorskih ugovora ne može da im omogući novac. Predložio je da im tražena sredstva budu obezbeđena iz postojećeg sponzorskog ugovora, ali pod uslovom da se sa tim slože klubovi koji bi morali da se odreknu određenog iznosa. Obzirom da većina srpskih klubova jedva sastavlja kraj s krajem i da rade na ivici egzistencije, pitanje je da li će se odreći novca, zarad sudija.

Odlučeno je da se sudije i čelnici FSS ponovo sretnu naredne nedelje, s tim da su arbitri poručili da su spremni i za štrajk, ako im ne bude ispunjen zahtev o povećanju.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track