ŠOKANTNO PITANJE O KOM BRUJI PLANETA: Fudbalerka se ZAPREPASTILA kada je čula Britanca, a tek šta se desilo posle toga... (VIDEO)
Foto: Printscreen

SKANDAL NA SVETSKOM PRVENSTVU

ŠOKANTNO PITANJE O KOM BRUJI PLANETA: Fudbalerka se ZAPREPASTILA kada je čula Britanca, a tek šta se desilo posle toga... (VIDEO)

Fudbal -

Dosadašnji tok Svetskog prvenstva u fudbalu za žene obeležio je skandal na jednoj konferenciji za medije.

Novinar britanskog "BBC-a" postavio je pitanje koje je ostavilo u šoku sve prisutne i milione ljudi koji su o događaju saznali kasnije, putem medija i društvenih mreža.

On je došao na konferenciju reprezentacije Maroka i pitao kapitenku ovog tima, Gizlan Čebak, najblaže rečeno, nepristojno pitanje.

"U Maroku je nelegalno biti u gej vezi. Da li imate neke gej fudbalerke u timu i kakav je život za njih u Maroku?", upitao je novinar.

Fudbalerka je, kao i svi, ostala u šoku, uhvatila se za glavu i počela da se smeje u neverici.

Čovek koji je vodio konferenciju se ubacio i zabranio odgovor na ovakvo pitanje.

"Izvinite, ovo je veoma političko pitanje, držaćemo se pitanja vezanih za fudbal", poručio je on.

Međutim, novinar je očigledno smatrao da je pitanje "na mestu" i da je bio odličan trenutak da ga postavi, pa je insistirao na odgovoru.

"Ne, nije političko, pitanje je o ljudima i nema veze sa politikom. Molim vas dozvolite joj da odgovori", insistirao je novinar.

Odgovor nije dobio, a ubrzo se oglasila njegova kuća, "BBC", koja je uputila izvinjenje zbog svog novinara.

Mediji iz Velike Britanije poručili su da je ovakvo pitanje moglo da ugrozi fudbalerku, njene saigračice i njihov status u Maroku.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track