IGRANKA BEZ PRESTANKA! SAMO DVA DANA PRED POČETAK ODLAŽE SE SUPER LIGA? Potpuno ludilo! U Lozani odlučuju o srpskom fudbalu
Foto: Starsport©

HAOS

IGRANKA BEZ PRESTANKA! SAMO DVA DANA PRED POČETAK ODLAŽE SE SUPER LIGA? Potpuno ludilo! U Lozani odlučuju o srpskom fudbalu

Fudbal -

Početak takmičenja u fudbalskoj Super ligi Srbije ponovo bi mogao da bude odložen, pošto je Kolubara tražila odlaganje pred Sudom za sportsku arbitražu (CAS), nakon što ju je Fudbalski savez Srbije izbacio iz elitnog ranga.

Kako je preneo "Sport klub", CAS će u četvrtak u Lozani odlučiti o pomeranju početka takmičenja.

Fudbalski savez Srbije je u ponedeljak oduzeo licencu Kolubari zbog kršenja etičkih propisa i dostavljanja lažnih podataka u postupku za licenciranje, jer nema direktora odnosno generalnog sekretara i jer ima 90 stolica manje od obaveznih 2.000.

"Na zahtev advokatskog tima Kolubare za uvođenjem privremene mere, posle izbacivanja lazarevačkog kluba iz superligaškog društva, CAS je brzo reagovao. Iz Lozane je jutros stigla potvrda da će Sud za sportsku arbitražu, po hitnom postupku, u četvrtak odlučivati po zahtevu iz Lazarevca. Do srede, u 16 časova, obe strane dužne su da se izjasne o kompletnom slučaju", naveo je pomenuti sajt.

Kolubara
foto: Starsport

Klubu iz Lazarevca je oduzeta licenca, što je prvi put u istoriji da Fudbalski savez to učini za elitni rang.

"Lazarevčani nisu izbačeni u Srpsku ligu, kako su preneli skoro svi ovdašnji mediji. O sudbini i mestu Kolubare u narednoj sezoni odlučivaće Disciplinska i etička komisija FSS, početkom avgusta", piše već navedeni izvor.

Kolubara je izbačena i iz Zajednice Super i Prve lige Srbije, izbrisana je iz članstva zbog kršenja statuta udruženja klubova. Odluka o tome trebalo bi da bude otkucana tokom utorka, dodaje se na portalu "Sport kluba".

Sezona u Super ligi trebalo je da počne prošlog vikenda, ali se čekala odluka CAS u vezi sa oduzimanjem bodova Kolubari, pa je početak takmičenja pomeren za sedam dana, odnosno liga bi trebalo da počne ovog vikenda, međutim na odluku će se čekati samo dva dana pre zakazanog starta.

Kurir sport

Bonus video:

05:26

DOLASKOM DŽAJIĆA ZA PREDSEDNIKA FSS POPRAVLJA SE ODNOS ZVEZDE I PARTIZANA! Bjelinić: Ako Vidić pobedi FUDBAL SE MENJA IZ KORENA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track