Tomović: Ne volim Juve, moje boje su crveno bele

Iskreno

Tomović: Ne volim Juve, moje boje su crveno bele

Fudbal -
Drago mi je što sam, posle mnogo Partizanovaca, prvi Zvezdaš koji je došao u Firencu, kaže Tomović

Srpski fudbalski reprezentativac Nenad Tomović u poslednjem danu prelaznog roka preselio se iz Đenove u Firencu i tako konačno zatvorio vrata klubu za koji je u roku od tri godine odigrao nešto više od deset utakmica. Tokom prošle sezone, kao pozajmljen igrač, pružio je odlične partije u dresu Lećea, a sada će biti uzdanica trenera Vinćenca Montele, koji vodi Fiorentinu.

"U Đenovi nisu računali na mene. Odlazak na pozajmicu u Leće bila je prava stvar i to je bilo lepo iskustvo. Dolazak u Fiorentinu desio se iznenada, pošto me je menadžer pozvao poslednjeg dana prelaznog roka. Zvao me je i selektor Mihajlović, da mi poželi sreću. A sve se desilo na moj rođendan", rekao je Tomović za italijanske medije.

Fiorentina sledećeg utorka igra prvenstveni meč protiv velikog i omraženog rivala Juventusa.

"Igrao sam za Crvenu zvezdu i moje boje su crveno-bele. Zato ne volim crno-bele timove poput Juventusa. Drago mi je što sam, posle mnogo Partizanovaca, prvi Zvezdaš koji je došao u Firencu".

Tomoviću je dolazak na stadion "Artemio Franki" dosta olakšalo prisustvo Adema Ljajića, Stevana Jovetića i Stefana Savića.

"Adem je sjajan momak, ali je još uvek mlad i ponekad kaže nešto što ne bi trebalo. Ne bih komentarisao njegov incident sa Rosijem i situaciju u reprezentaciji Srbije. Jovetić je odlična osoba, pošto ga ne interesuju glasine, a pored toga i fantastično obavlja posao na terenu. Savića ne poznajem dovoljno, ali je ostvario velike stvari i sada u Fiorentini mora da dokaže vrednost. Zahvalio bih se i Nastasiću, čijim sam odlaskom dobio mesto u timu. To sam mu rekao nedavno na okupljanju reprezentacije," kroz smeh je poručio Tomović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track