POBEDNIČKE AMBICIJE OD SAMOG STARTA: Napredak spreman za novu sezonu u Super ligi Srbije
Foto: FK Napredak

Provejava optimizam

POBEDNIČKE AMBICIJE OD SAMOG STARTA: Napredak spreman za novu sezonu u Super ligi Srbije

Fudbal -

Napredak u prvom kolu novog fudbalskog prvenstva u Super ligi Srbije, na svom terenu, u nedelju u 18, 55 dočekuje Železničar iz Pančeva. Na konferenciji za novinare predstavljeno je deset novih igrača, u čije ime je govorio napadač Uroš Nenadović.

-Želeo bih da se zahvalim svima u Klubu na lepoj dobrodošlici. Od starih saigrača smo dočekani na najbolji način, upoznali su nas kako Napredak funkcioniše i zaista nam nije bilo teško da se adaptiramo. Radili smo na pripremama dobro, nismo još uvek na željenom nivou, ali nadam se da ćemo biti do prve prvenstvene utakmice. Znam da Napredak ima mnogo navijača i pozivam ih da nas podrže u nedelju, jer jako je bitno da startujemo pobedom. Ekipa je nova, pomoć sa tribina može biti dragocena, a nadam se da ćemo se posle utakmice svi zajedno radovati.

Šef stručnog štaba Dragan Perišić je govorio o pripremnom periodu i pobedničkim ambicijama počev od starta novog šampionata.

-Imali smo u Sloveniji fantastične uslove za rad i trudili smo se da maksimalno iskoristimo svaki dan. Kako u radu na terenu, tako i u razgovoru sa novim igračima, da bi se što pre uklopili u grupu i prihvatili nove zahteve. Odigrali smo četiri prijateljske utakmice, dve nerešeno, upisali i po pobedu i poraz, ali sve je to iza nas. Sada moramo da preuzmemo odgovornost za ono što nas čeka. Saznali smo ime prvog rivala, to je pančevački Železničar i u preostalih nekoliko dana očekujem da ćemo se dobro pripremiti za tu utakmicu, jer jako je bitno da krenemo pobedom.

Napredak je dobio veliko pojačanje u sportskom direktoru Mladenu Dodiću, koji je izrazio zadovoljstvo povratkom u matični klub i svoj grad.

-Drago mi je što sam ponovo u svom klubu, kako sam na konferenciji za novinare posle utakmice Javor – Napredak u Ivanjici i rekao – najdražem klubu. I drago mi je što sve svoje znanje i iskustvo mogu da stavim u službu Kluba u jednoj novoj ulozi. Doveli smo deset novih igrača i nadam se da će svaki od njih da dokaže da je i pojačanje, a ne samo novajlija, jer tu su da podignu kvalitet Napretkove igre. Vidim priželjkuju podršku sa tribina i moram da im kažem – znam Napretkove navijače. Žele, pre svega, da vide pravi, pošten odnos prema dresu i grbu koji nosite i poslu kojim se bavite. To će kruševačka publika uvek prepoznati i tek onda podržati. Što se tiče omladinske škole, angažovali smo trojicu novih trenera, Dragana Đukića, Josipa Projića i Bratislava Punoševca i uz postojeći trenerski kadar napravili novu raspodelu. Želimo i bolju saradnju sa klubovima i školama fudbala iz grada i okoline, kako bi se sva najkvalitetnija deca slila u Napredak. I na kraju, nadam se da ćemo rezultatima pokazati da smo napravili korak napred i da radimo u skladu sa imenom našeg kluba – Napredak.

Zadovoljstvo urađenim u prethodnim period iskazao je i predsednik Kluba Miloš Nenezić:

-Drago mi je da su novi igrači lepo primljeni. Napredak je uvek bio prijateljski raspoložen, a Kruševljani poznati kao gostoljubivi. Povrh svega smo sportski, pre svega fudbalski grad u kome je Napredak uvek „broj 1“. Znam da su pripreme dobro odrađene. Trener Perišić je preuzeo ekipu u prošloj sezoni posle poraza od Novog Pazara, kada smo svi bili, mogu slobodno da kažem, u panici. Odmah u prva dva kola plej – auta smo imali dve pobede i time bacili sa leđa 90 odsto tereta. Nadam se da će tako i da nastavi. Veliku pomoć i podršku smo dobili u dovođenju našeg Kruševljanina Mladena Dodića. Bio je, između ostalog, selektor mlade reprezentacije i očekujemo da uvede red u Napretkovim mlađim selekcijama. U radu oko prvog tima ima podršku direktora Vladimira Arsića i trenera Dragana Perišića. Igračima želim puno sreće, bodrićemo ih sa tribina. Sigurno je da su najverniji navijači na tribini zapad 1, pa zapad 2, a voleo bih da me „sever“ demantuje.

Ćelnik Napretka govorio je I o poboljšanju uslova rada I sportskoj infrastrukturi:

-Iako sportska javnost hvali naš stadion kao jedan od boljih u zemlji, lično još uvek nisam zadovoljan. Ni sa uređenošću pristupa, ni sa parkingom, ni sa time što jedan dobar deo lokala ispod tribina nije popunjen. Uspeli smo da uradimo fan šop, sredili jedan lokal za navijače, ali ima ih još pet koji treba da se zatvore. Nastavljamo i sa uređenjem na samom stadionu. Posle štete koju smo imali tokom poslednjih nepogoda, radimo na sanaciji. Biće popravki i na tribinama, kućicama sa klupama za rezervne igrače, novog sređivanja kancelarijskog prostora. Danas imamo značajnu podršku i pomoć Gradske uprave, ali i direktora pojedinih javnih preduzeća i tako i treba da bude, jer Napredak je gradski klub. Uz njihovu, ali i pomoć ostalih sponzora, trudimo se da radimo maksimalno kvalitetno i omogućimo fudbalerima, pre svega, da u novoj sezoni postižu što je moguće bolje rezultate, zaključio je predsednik Miloš Nenezić.

Ž. Milenković / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track