ITALIJANSKI VELIKAN ZAGRIZAO ZA SRPSKOG GOLMANA: Vanja Milinković Savić na meti Intera
Foto: Profimedia

spekulacije

ITALIJANSKI VELIKAN ZAGRIZAO ZA SRPSKOG GOLMANA: Vanja Milinković Savić na meti Intera

Fudbal -

Vanja Milinković Savić, golman Torina i reprezentacije Srbije, mogao bi da promeni svoj klub ovog leta i ode u Inter.

Nerazuri su nedavno ostali bez svog glavnog golmana Andrea Onane, koji je otišao u Mančester Junajted, a Samiru Handanoviću je istekao ugovor, koji Inter nije produžio.

Glavna meta italijanskog velikana je bio Jan Zomer, trenutni golman Bajern Minhena, a pored njega je bilo još zanimljivih opcija, poput Šahtjorovog talentovanog Anatolij Trubina, i Emila Audera, Italijana iz Sampdorije. Ipak, Inter je "bacio oko" i na Srbina koji je visok 202 centimetara. Torino neće pustiti tako lako Vanju, pošto za njega traži 20 miliona evra.

Nije velika zainteresovanost kluba da ga pusti na pozajmicu, ali bi možda i došlo do dogovora, pod uslovom da je otkup obavezan. Od maja meseca postoji interesovanje Intera, kako za Vanju, tako i za njegovog brata Sergeja, kog je pokušao da potpiše, ali je rezultat bio bezuspešan.

Prošle sezone, Vanja je u dresu Bikova odigrao svaki minut u Seriji A, tačnije 38 mečeva. Ukupno je primio 41 gol, a mrežu je ostavio netaknutom na 11 utakmica.

Takođe, bio je jedan od najboljih igrača Srbije u Kataru, gde se naša reprezentacija nije proslavila, pošto je završila grupnu fazu kao četvrta. Vanja je u Torino došao 2017. godine, i imao je tri pozajmice, u SPAL, Askoli i Lijež, a trenutni ugovor mu traje do 2026. godine.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track