VELIKI USPEH! Fudbalerke Južne Afrike u nadoknadi pobedile Italiju za plasman u osminu finala SP
Foto: Jose Breton/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

VELIKI USPEH! Fudbalerke Južne Afrike u nadoknadi pobedile Italiju za plasman u osminu finala SP

Fudbal -

Ženska fudbalska reprezentacija Južne Afrike plasirala se danas u osminu finala Svetskog prvenstva, pošto je u Velingtonu pobedila Italiju sa 3:2, u utakmici poslednjeg trećeg kola Grupe G.

Arijana Karuzo je sa penala u 11. minutu donela prednost selekciji Italije, da bi Južna Afrika u nastavku preokrenula autogolom Benedete Orsi u 32. i pogotkom Hilde Magaje u 67. minutu.

Karuzo je svojim drugim golom donela izjednačenje Italiji u 74. minutu, dok je pobednički gol za afričku selekciju postigla Tembi Kgatlana u drugom minutu nadoknade.

U istoj grupi Švedska je u novozelandskom Hamiltonu pobedila Argentinu sa 2:0.

Švedska je ranije izborila plasman u nokaut fazu, a do pobede nad južnoameričkom selekcijom došla je golovima Rebeke Blomkvist u 66. i Elin Rubenson u 90. minutu sa penala.

Prvo mesto u Grupi G zauzela je Švedska sa maksimalnim učinkom, druga je Južna Afrika sa četiri boda, a Italija sa tri i Argentina sa jednim bodom završavaju učešće.

Švedska će u osmini finala igrati protiv Sjedinjenih Američkih Država, dvostrukih uzastopnih svetskih prvakinja, dok Južna Afrika igra protiv Holandije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track