TVRDI DA NIJE SILOVATELJ, A NE ŽALI SE NA ODLUKE! Alveš iz ovog razloga ĆUTI pred sudijom, želi samo jednu stvar!
Foto: Marcio Machado/SPP / imago sportfotodienst / Profimedia

saga se nastavlja

TVRDI DA NIJE SILOVATELJ, A NE ŽALI SE NA ODLUKE! Alveš iz ovog razloga ĆUTI pred sudijom, želi samo jednu stvar!

Fudbal -

Brazilski fudbaler Dani Alveš, koji je u Španiji optužen za silovanje, odlučio je da se ne žali na odluku o upućivanju na sud kako ne bi uticao na odlaganje suđenja, iako osporava prikazane dokaze, saopštili su danas njegovi advokati.

Alveš (40) se danas pojavio pred istražnim sudijom u Barseloni, koji ga je obavestio da je upućen na sud gde će mu se suditi za "seksualni napad", pravnu kategoriju koja u Španiji obuhvata i silovanje.

Mlada žena optužuje Alveša da ju je silovao krajem decembra prošle godine u toaletu noćnog kluba u Barseloni.

Bivši fudbaler Barselone se od januara nalazi u istražnom zatvoru zbog, "visokog rizika od bekstva" u Brazil.

"Istražni sudija je danas izneo 'inkriminišuće elemente' prikupljene tokom istrage koji, opravdavaju njegovo slanje na sud", navodi se u saopštenju u kojem se ne precizira datum početka suđenja.

U izjavi agenciji Frans pres, odbrana Danija Alveša dodala je da je igrač pred istražnim sudijom osporio dokaze, koji prema njegovim rečima ne odgovaraju "stvarnosti".

"Uprkos svemu, dao je do znanja da se neće žaliti na ovu odluku kako bi ubrzao postupak i kako ne bi odugovlačio suđenje", naveli su njegovi advokati.

Proslavljeni fudbaler je svoj najbolji period imao tokom igranja za Barselonu od 2008. do 2016. godine, kada je sa katalonskim klubom osvojio 23 trofeja.

Igrao je i za torinski Juventus i Pari Sen Žermen.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track