NULA: Partizan nije uspeo da savlada Stamenkovića

NULA: Partizan nije uspeo da savlada Stamenkovića

Fudbal -
Fudbaleri Partizana nisu uspeli da savladaju bivšeg golmana Crvene zvezde na startu takmičenja Lige Evrope
1 / 6

BEOGRAD - Fudbaleri Partizana i Nefčija iz Azerbejdžana odigrali su večeras u Beogradu nerešeno 0:0, u meču prvog kola H grupe Lige Evrope.

Utakmica je odigrana pred oko 12.000 gledalaca na stadionu u Humskoj, a sudili su Česi Libor Kovarik, Patrik Filipek i Jan Patak.

Partizan je protiv azerbejdžanske ekipe propustio verovatnu najbolju šansu u poslednjih nekoliko godina da zabeleži pobedu u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja.

Gostujući Nefči, na čijem golu je stajao bivši golman Crvene zvezde Saša Stamenković, uspeo je da sačuva mrežu i odnese prvi evropski bod u klupskoj istoriji.

Ekipa Partizana moraće da igra mnogo bolje i hrabrije, pogotovo u fazi napada, ako u nastavku takmičenja bude želela da osvoji još neki bod.

Ujedno crno-beli su večeras propustili šansu i da postignu 300. gol u evropskim utakmicama.

Iako je više imao loptu u nogama, šampion Srbije u većem delu utakmice delovao je prilično malokrvno i bezvoljno. Da je sa druge strane stajala neka fudbalski jača ekipa, crno-beli bi verovatno izgubili.

Na kraju šansu utakmice, propustio je Nemanja Tomić u trećem minutu sudijske nadoknade, kada je iz odlične prilike sa 10 metara šutirao pored desne stative.

Gostujući fudbaleri uglavnom su branili gol, ali su u par navrata baš ozbiljno zapretili golmanu Vladimiru Stojkoviću.

Koliko je utakmica bila dosadana svedoči podatak da je najbolju šansu u prvom poluvremenu Partizan imao u 14. minutu, kada je šut Nemanje Tomića izblokiran na 10-ak metara od gola.

Kako je vreme prolazilo tako su igrači i navijači domaćih postajali sve nervozniji, a malo je nedostajalo da u odbrana Partizana nelogičnim potezima dovede Stojkovića u nezgodnu situaciju.

Kada su u pitanju prilike crno-belih u drugom poluvremenu, najbolju je imao Saša Marković, koji je u 55. minutu, neometan, šutirao prejako preko gola sa 12 metara.

Po završetku utakmice golman Nefčija Stamenković ušao je u verbalni duel sa nekoliko igraca Partizan, koji su bila na klupi, a veći sukob sprečili su ostali fudbaleri.

Crno-beli će u sledećem kolu, koje se igra 4. oktobra, gostovati ruskom Rubinu iz Kazanja.

Trener ekipe Nefčija Bojukaga Hadžijev ocenio je, nakon večerašnjeg remija bez golova sa Partizanom u prvom kolu Lige Evrope, da je njegova ekipa propustila priliku da zabeleži veliku pobedu.

"Nefči danas nije osvojio jedan, već izgubio dva boda. Mi smo debitanti u grupi i čini mi se da smo se kasnije probudili. Partizan je mnogo slabiji nego što sam mislio, nažalost. Žao nam je što je klub tako bogate istorije u lošem stanju. Obećavam da ćemo u Bakuu igrati na pobedu”, poručio je Hadžijev koga su azerbejdžanski novinari dočekali gromoglasnim aplauzom.

Hadžijev je ovacije objasnio činjenicom da je to prvi bod nekog azerbejdžanskog kluba u Evropi.

On je dodao da osvojeni bod posvećuje predsedniku kluba i zaposlenima u kompaniji koja je sponzor ekipe. Hadžijev je imao primedbe na gostoprimstvo u Beogradu.

"Video sam šta se desilo posle meča na terenu i zbog toga sam rekao da nas neki ne vole", naveo je trener Nefčija.

Upitan kako komentariše ponašanje golmana Saše Stamenkovića, Hadžijev je rekao:

"To je vaša stvar, da li mislite da je dobar ili loš. Ako će sutra igrati u Partizanu, mozda će biti dobar. Saša je došao iz Crvene zvezde, to nekima smeta", dodao je strateg gostiju.

Trener fudbalera Partizana Vladimir Vermezović, posle večerašnjeg remija sa Nefčijem iz Bakua (0:0) rekao je da je zadovoljan igrom i da je ekipi nedostajalo samo bolja završnica i jedan gol koji bi “prelomio”.

“Gosti nezasluženo odlaze bez primljenog gola. Imali smo neke šanse, oni su nas retko ugrožavali, možda su imali jednu polušansu. Bilo ih je teško probiti, jer su u odbrani igrali organizovano. Završnica akcija nam nije bila na visini”, kazao je Vermezović na konferenciji za novinare posle meča.

Strateg crno-belih naveo je da u azerbejdžanskoj prestonici očekuje lakšu utakmicu.

“U Bakuu će biti mnogo lakše. Oni će se tamo otvoriti, neće igrati odbranu kao ovde, možemo do dobrog rezultata”, istakao je Vermezović.

Trener Partizana kazao je da je njegov tima, pogotovo u drugom poluvremenu, imao priliku da osvoji bodove.

“Da smo iskoristili neku od šansu, pogotovo u drugom poluvremenu, bilo bi drugačije. Falio nam je jedan gol da otvorimo meč mnogo bolje. Bili smo na korak da prelomimo, ali nismo uspeli”, izjavio je Vermezović.

Vermezović nije želeo da ulazi previše u detalje incidenta po završetku utakmice u kojem je učestvovalo nekoliko igrača Partizana i golman Nefčija Saša Stamenković.

“Nisam video šta se desilo, ali ovo je imalo predigru sa njegovim izjavama pre sedam, osam dana. Dobro je poznat odnos Partizana i Crvene zvezde. Mislim da su ovo neke stvari koje ne bi trebalo da se dešavaju. Srećom, bilo je ljudi hladnih glava, inače je moglo da se završi drugačije”, kazao je on.

PARTIZAN - NEFČI 0:0

Stadion: Partizana, gledalaca: 12.000

Sudija: Libor Kovalik

Žuti kartoni: S. Marković (Partizan), Ramos, Bertuči, Stamenković (Nefči).

PARTIZAN (4-2-3-1): Stojković, Miljković, Ivanov, Ostojić, Lazevski, Medo, Tomić, S. Marković (Jojić od 64.), S. Ilić (K), L. Marković, Mitrović (S. Šćepović od 73.). Rezerve: Petrović, Volkov, Stanković, Ninković, S. Šćepović, Jojić i Smiljanić.

NEFČI (4-2-3-1): Stamenković, Gulijev, Miterski, Bertuči, Šukurov, Sadigov (K), Flavinjo (Araz od 78.), Vobej, Ramos, Imamverdijev (Mir Husein od 58.), Kanales.

TOK MEČA

90+3. minut - Šansa utakmice za Partizan! Tomić je dobio upotrebljivu loptu od Markovića, ali je očajno šutirao.90. minut - Žuti karton za Miljkovića zbog prigovora. 89. minut - Dobar dupli pas Markovića i Tomića, ali loš centaršut Stamenkovića. 88. minut - Lazar Marković je napravio slalom između 3-4 igrača gostiju, ali je slabo šutirao. 87. minut - Treća izmena u Nefčiju, u igri je Mehlijev, van igre je Vobej. 85. minut - Rubin ponovo vodi u Milanu. Gol za goste postigao je Rondon. 83. minut - Partizan plete mrežu oko gola gostiju, ali svaki ulazak u šesnaesterac završava se bezuspešno. Nedostaje prava završnica. 79. minut - Nova opasnost pred golom Nefčija, Jojić je pokušao, ali je izblokiran. 78. minut - Druga izmena u Nefčiju, umesto Flavinja u igri je Araz. 74. minut - Žuti karton za Sašu Stamenkovića zbog odugovlačenja igre.73. minut - Druga izmena u Partizanu, umesto Mitrovića u igri je Stefan Šćepović. 69. minut - Opasan napad gostiju, Flavinjo je iznudio šesti korner za svoj tim.68. minut - Lazar Marković je ušao u šesnaesterac gostiju ali nije uspeo sa desne strane da uposli nekog od saigrača. 66. minut - Još jedna dobra akcija Partizana i dobra ideja, ali Mitrović ne stiže do lopte. 65. minut - Nova greška Stamenkovića, koji povratnu loptu ispucava u korner. Ivanov posle centaršuta pravi faul u napadu. 64. minut - Prva izmena u Partizanu, umesto Saše Markovića u igri je Miloš Jojić.63. minut - Saša Ilić i Mitrović u šesnaestercu gostiju, ovaj drugi šutira, ali preko gola. 58. minut - Prva izmena na meču, umesto Imamverdijeva u ekipi Nefčija je Mir Husein. 57. minut - Ponovo je oprobao šut Saša Marković, ali ponovo neprecizno. 53. minut - Greška Stamenkovića, koji je u skoku sa Mitrovićem ispustio loptu, ali napadači Partizana ne koriste taj poklon. 50. minut - Ista slika kao u prvom poluvremenu. Partizan napada, ali sve to deluje jalovo. Gosti su se opredelili za odbranu i to čine uspešno za sada. 46. minut - Bez promena u sastavima dve ekipe.

2. POLUVREME

Kraj 1. poluvremena, nema golova.

45. minut - Poslednja šansa u prvom poluvremenu za goste, slobodan udarac sa oko 30 metara iskosa sa desne strane. Direktan pokušaj ali lopta odlazi daleko iznad gola Stojkovića.43. minut - Ivanov šutira glavom posle kornera, ali Stamenković brani. 42. minut - Solo prodor Lazara Markovića, ali slab šut sa oko 15 metara. 40. minut - Inter stiže do izjednačenja u meču protiv Rubina. Strelac je Livaja. 35. minut - Saša Marković je prvi opomenuti fudbaler na ovom meču. Mladi igrač Partizana je uklizao u jednom duelu, ali je češki sudija odmah izvadio žuti karton. 30. minut - Novi napad gostiju, Flavinjo je iznudio već četvrti korner za svoj tim. Ništa od svega, Miljković otklanja opasnost. 28. minut - Kakva prilika za goste. Posle kornera glavom je šutirao Gulijev sa oko pet metara, Stojković odbranio nogom, natrčao je Flavinjo, ali se Ostojić požrtvovano bacio i blokirao šut. 26. minut - Novi pokušaj Saše Markovića sa nešto više od 20 metara, ali neprecizno. 25. minut - Saša Ilić je napravio sebi lepu situaciju na desnoj strani, ali njegov povratni centaršut po zemlji nije završio tamo gde je želeo. 23. minut - Gužva pred golom Nefčija, ali je Mitrović bio u ofsajdu. 20. minut - Partizan kontroliše igru, ima daleko veći posed lopte, ali se gosti za sada uspešno brane. 17. minut - U isto vreme igra se i drugi meč ove grupe, Rubin kao gost vodi u Milanu protiv Intera sa 1:0. Strelac Rjazancev.13. minut - Velika prilika za Partizan. Lazar Marković je napravio solo prodor po levoj strani, dodao do Saše Ilića, ovaj do Tomića koji šutira, ali gosti blokiraju šut. 12. minut - Prvu iole ozbiljniju akciju gostiju omogućili su fudbaleri Partizana. Lazevski je kratko vratio loptu ka Stojkoviću, pa je golman Partizana morao da istrčava i spasava gol. 8. minut - Šut Mitrovića sa 20 metara, iskosa sa desne strane, ali lopta odlazi pored gola. 7. minut - Svaki kontakt sa loptom Saše Stamenkovića navijači Partizana dočekuju zvižducima.4. minut - Prvi šut domaćina ka golu Stamenkovića. Saša Marković je probao sa ivice šesnaesterca posle dobre akcije Lazevskog po levoj strani, ali je lopta visoko preletela gol.1. minut - Partizan u prvom poluvremenu napada ka severnoj strani stadiona u Humskoj.

Navijači Partizana izviždali su golmana gostiju Sašu Stamenkovića, bivšeg golmana Crvene zvezde.Gosti, čije su klupske boje takođe crno-bela kombinacija, igraće u crnoj, a domaćin Partizan u beloj opremi. Kiša koja je padala tokom dana u Beogradu i hladno vreme sigurno će otežati posao fudbalerima.

1. POLUVREME

http://www.youtube.com/watch?v=5O_F5vuJpXU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track