"ČINITE ŠTETU HRVATSKOM FUDBALU!" Hrvatska Vlada najoštrije osudila navijačke nerede u Atini
Foto: BETAPHOTO/HINA/Lana SLIVAR DOMINIC/MO

OSUDA

"ČINITE ŠTETU HRVATSKOM FUDBALU!" Hrvatska Vlada najoštrije osudila navijačke nerede u Atini

Fudbal -

Hrvatska Vlada je najoštrije osudila navijačke nerede, nasilje i huliganizam u Atini u čemu su učestvovali navijači zagrebačkog Dinama i atinskog AEK-a, što je dovelo do pogibije grčkog navijača i izrazila saučešće roditeljima tog mladića.

Hrvatski premijer Andrej Plenković zvao je telefonom grčkog premijera Micotakisa da mu izrazi saučešće i sudi nasilje, saopšteno je na sajtu Vlade Hrvatske.

"Takvo navijačko ponašanje predstavlja negaciju sporta. Umesto održavanja kvalifikacijske utakmice za najelitnije fudvalsko takmičenje Ligu prvaka, između hrvatskog i grčkog prvaka, GNK Dinama i AEK-a, svedočimo stravičnim scenama iz Atine gde deo navijača čini štetu hrvatskom fudbalu", preneto je u saopštenju.

Andrej Plenković
Andrej Plenkovićfoto: EPA / Stéphanie Lecocq

Dodaje se da ponašanje dela navijača onemogućava ostale koji u pristojnom i civilizovanom žambijentu žele da prate nastupe hrvatskih klubova i fudbalske reprezentacije Hrvatske.

Vlada Hrvatske očekuje da se istraže sve okolnosti i sankcionišu odgovorni za navijačke obračune, smrt i povrede drugih navijača. Ambasada Hrvatske ;u Atini je u stalnom kontaktu sa grčkim vlastima povodm osamdesetak privedenih hrvatskih državljana.

Utakmica 3. pretkola UEFA Lige prvaka između AEK-a i Dinama, predviđena za danas je odložena prema odlukom UEFA-e. Grčki navijač atinskog fudbalskog kluba AEK izboden je noćas nožem u tuči sa navijačima hrvatskog kluba Dinamo Zagreb u Atini i podlegao je povredama, saopštila je grčka policija.

Zagrebački fudbalski klub Dinamo osudio je incident u kojem je desetak osoba povređeno na obe strane, a sotinak ljudi je uhapšeno.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track