"POKUŠAO DA POBEGNE I NALETEO NA ČOPOR UBICA" Novi detalji tragedije u Atini: Ubijeni navijač naišao na "neonacističke huligane"
Foto: Printscreen

JEZIVO

"POKUŠAO DA POBEGNE I NALETEO NA ČOPOR UBICA" Novi detalji tragedije u Atini: Ubijeni navijač naišao na "neonacističke huligane"

Fudbal -

Grčka tuguje zbog ubistva Mihalisa Kacurisa...

Navijač atinskog AEK-a ubijen je u prestonici Grčke dan uoči utakmice kvalifikacija za Ligu šampiona protiv zagrebačkog Dinama, koja je ubrzo nakon toga odložena.

Čitava Evropa šokirana je neredima huligana sa tragičnim ishodom, a jutro nakon ubistva, pojavili su se novi detalji.

Grčki portal "eleftherostypos.com", navodi da je Mihalis od ranog popodneva bio u blizini stadiona gde je došao kako bi kupio kartu za utakmicu i sreo se sa prijateljima.

"Ostali navijači, bili su oko stadiona od 19 časova, i to nakon poziva vođa navijača da čuvaju stadion, jer su obavešteni o dolasku navijača Dinama. Nesrećni momak je sedeo u kafiću u blizini stadiona oko 23 časa, kada se pojavilo oko 150 neonacističkih huligana, Bed Blu Bojsa. Pokušao je da pobegne, kada je naleteo na "čopor" ubica", navodi se.

Navodno je otkriveno i da je navijač uboden istim nožem kao i Alkis Kampanos, navijač Arisa koji je ubijen u Solunu 1. februara 2022. godine nakon što su on i prijatelji napadnuti od strane navijača PAOK-a. Nedavno su sedmorica navijača zbog tog ubistva osuđena na doživotnu robiju.

"Tada je zadobio smrtonosnu ranu na ruci, koja je pogodila arteriju, što je rezultiralo nekontrolisanim krvarenjem, a kasnije je ustanovljeno da je imao i modrice na licu i glavi. U svedočenjima se navodi da je ranjen nožem tipa "karambit", zakrivljenim nožem nalik onom kojim je ubijen i Alkis Kampanos", stoji u tekstu grčkog portala.

AEK je tražio da se krivci pronađu i kazne, u međuvremenu su se oglasili Dinamo i Fudbalski savez Hrvatske.

Grčki mediji objavili su ličnu kartu mladića iz Hrvatske za kojeg se sumnja da je ubio navijača AEK-a, međutim pojavile su se i informacije da je koban po Mihalisa zapravo bio jedan grčki državljanin. U narednim danima bi neke stvari trebalo da budu jasnije.

Kurir sport

Bonus video:

02:25

Skandal u Humskoj pretučen navijač Partizana

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track