SEVERINA SPREČIO NOVU BRUKU PARTIZANA! Crno-beli gubili, pa preokrenuli protiv Radničkog - Nišlije se iz Humske vraćaju bez bodova
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

SUPER LIGA SRBIJE

SEVERINA SPREČIO NOVU BRUKU PARTIZANA! Crno-beli gubili, pa preokrenuli protiv Radničkog - Nišlije se iz Humske vraćaju bez bodova

Fudbal -

Fudbaleri Partizana slavili su na svom stadionu protiv niškog Radničkog nakon preokreta, u trećem kolu Superlige Srbije!

Tim Igora Duljaja pobedio je rezultatom 2:1 u veoma interesantnoj utakmici, ali pred sablasno praznim tribinama u Humskoj ulici.

Na samom početku utakmice, tačnije u 6. minutu dogodila se jedna sporna situacija, kada su u kaznenom prostoru Radničkog nad Severinom startovali golman Rosić i još jedan defanzivac Nišlija. Crno-beli su tražili penal, ali je glavni arbitar samo odmahnuo rukom.

Nakon početnih odmeravanja snaga, u 12. minutu usledio je pravi šok za Partizan. Tada se u strelce upisao Sava Petrov, i to na fenomenalan način. Ofanzivac niškog Radničkog je predriblao dvojicu odbrambenih igrača Partizana, potom sjajno opalio po lopti i pogodio dalji ugao protivničkog gola, te je Jovanović u toj situaciji bio potpuno nemoćan.

Poremetio je taj gol crno-bele, koji su imali velikih problema sa iznošenjem lopte. Izabranici Igora Duljaja mučili su se na terenu, izgledali su apsolutno nemoćno dok im je u napadu falilo kreativnosti, a defanzivci gostujuće ekipe uspešno su otklanjali svaku potencijalnu opasnost. U 26. minutu Menig je posle solo prodora šutirao iskosa, ali pravo u Rosića, koji nije imao većih poteškoća da odbrani Kvinsijev udarac! Pet minuta kasnije isti fudbaler probio po levom boku, ušao unutra, šutirao, ali pravo u protivničkog golmana!

Igrao se 40. minut kada je malo falilo da Partizan poravna rezultat. Severina je sjajno prošao i na još bolji način uposlio Saldanju, koji je bio u srcu kaznenog prostora Nišlija, lepo je gađao, ali je lopta pogodila prečku, pa promene rezultata nije bilo.

I drugo poluvreme je bilo sadržajno, gledali smo brojne šanse i na jednoj i na drugoj strani, a više su pokazali fudbaleri u bordo dresovima! Mogao je da izjednači Partizan u 54. minutu, nakon sjajnog dodavanja Severine, Saldanja se našao sam ispred Rosića, i u situaciji u kojoj je teže promašiti nego pogoditi, napadač Partizana je loptu poslao pored stative.

1 / 8 Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Igrao se 65. minut kada je Radnički mogao da duplira prednost. Belaković je ušao u kazneni prostor Partizana, nadmudrio Ilića u igri "jedan na jedan", a onda gađao dalji ugao i poslao loptu tik pored desne stative!

I onda, kako to obično biva u fudbalu, usledila je kazna. Natho je u 79. minutu poravnao rezultat sa "bele tačke", a potpuni preokret Partizanu doneo je Severina sedam minuta kasnije.

U sledećem kolu Partizan će igrati u Kragujevcu protiv Radničkog 1923, a Radnički u Novom Sadu protiv Vojvodine.

Pre toga Partizan će u četvrtak u Beogradu igrati protiv azerbejdžanskog Sabaha, revanš utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija i pokušaće da nadoknadi 0:2 iz prvog meča.

Uživo: Partizan - Radnički Niš - 2:1 (0:1)

Tok utakmice:

Drugo poluvreme:

Završena je utakmica!

86. minut - GOOOOOL! Partizan vodi rezultatom 2:1! Severina je postigao sjajan gol iz slobodnog udarca!

79. minut - GOOOOL! Bibras Natho je poravnao rezultat sa "bele tačke"!

78. minut - Pejović je startovao nad Aranđelom Stojkovićem, nakon čega je Pavle Tomić je pokazao na belu tačku.

75. minut - Sve je manje vremena za Partizan... Nišlije se odlično brane!

Partizan, Radnički Niš
foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

68. minut - Sada je i Kalulu šutirao iz daljine, ali pravo u Rosića...

65. minut - Velika je ovo bila šansa za Nišlije! Belaković je ušao u kazneni prostor Partizana, nadmudrio Ilića u igri "jedan na jedan", a onda gađao dalji ugao i poslao loptu tik pored desne stative!

58. minut - Sada je Severina proigrao Natha koji je sa penala "na prvu" poslao loptu iznad prečke...

Partizan, Radnički Niš
foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

54. minut - Ogromna je ovo bila prilika za Partizan! Nakon sjajnog dodavanja Severine, Saldanja se našao sam ispred Rosića, i u situaciji u kojoj je teže promašiti nego pogoditi, napadač Partizana je loptu poslao pored stative.

50. minut - Posle akcije Parnog valjka, Severina je sa ivice kaznog prostora uputio jedan udarac, ali je to učionio prilično traljavo.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

Prvo poluvreme:

Završeno je prvo poluvreme!

45. minut - Igraće se još dva minuta sudijske nadoknade!

Partizan, Radnički Niš
foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

40. minut - Severina je sjajno prošao i na još bolji način uposlio Saldanju, koji je bio u srcu kaznenog prostora Nišlija, lepo je gađao, ali je lopta pogodila prečku.

31. minut - Ponovo se Menig našao u šansi! Ovog puta je brzonogi fudbaler probio po levom boku, ušao unutra, šutirao, ali pravo u Rosića!

26. minut - Najbolja prilika za Partizan na današnjem susretu! Menig je posle solo prodora šutirao iskosa, ali pravo u Rosića, koji nije imao većih poteškoća da odbrani Kvinsijev udarac!

Partizan, Radnički Niš
foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

22. minut - Oprobao je Natho udarac sa nekih 20 metara, ali je lopta otišla daleko iznad gola!

18. minut - Partizan veoma loše deluje na terenu u ovim trenucima! Izabranici Igora Duljaja imaju problema sa iznošenjem lopte, dok gosti pritiskaju poslednju liniju Parnog valjka.

12. minut - GOOOOOL! Sava Petrov je postigao fenomenalan gol za svoj tim! Nakon što je predriblao dvojicu odbrambenih igrača Partizana, Sava je sjajno opalio po lopti i pogodio dalji ugao protivničkog gola. Ovakvi udarci se jednostavno ne brane!

11. minut - I dalje traje početno odmeravanje snaga. Još uvek nema većih uzbuđenja u Humskoj ulici...

6. minut - Aranđen Stojković je pronašao Severinu koji se našao ispred protivničkog golmana, desno krilo crno-belih je došlo prvo do lopte, da bi na njega startovali golman Rosić i jedan igrač defanzivac Radničkog. Crno-beli su tražili penal, ali je glavni arbitar samo odmahnuo rukom...

1. minut - Počela je utakmica u Humskoj ulici. Prvi sa centra krenuli su fudbaleri Radničkog!

Uoči meča:

Poznati sastavi za današnju utakmicu:

Partizan: Jovanović - Stojković, Ilić, Marković, Antić - Belić, Kanute - Severina, Natho, Menig - Saldanja

Radnički Niš: Rosić - Vojnović, Jamkam, Bakić - Vlajković, Stajić, Pejović, Stojanović - Belaković, Petrov, Ilić.

Fudbaleri Partizana obrukali su se u Bakuu, ali nemaju mnogo vremena da se osvrću na užasnu igru protiv Sabaha. Crno-beli danas od 19.30 dočekuju Radnički iz Niša.

Pobeda bi samo donekle sanirala rane iz Azerbejdžana.

- Čeka nas rival koji je izgubio obe utakmice, to je opasno, može da nas zavara, doveli su perspektivnog trenera, ali najvažnije je kako ćemo mi da izgledamo. Od igrača ću tražiti da budu maksimalno motivisani i da od prvog minuta vršimo agresivni presing - istakao je trener Partizana Igor Duljaj i dodao:

- Znam da sam došao u najtežem trenutku, ne tražim alibi, nije me sramota, meni je čast da budem trener Partizana i otići ću onog trenutka kad budem dao poslednji atom snage.

Partizan
foto: Starsport

Duljaj je otkrio da će prvi put na utakmicu doći njegova majka, kao i najbolji prijatelj njegovog pokojnog oca, koji je zvezdaš. Naglasio je da ne želi da se preda.

- Poražen si samo kad se predaš, a ja se ne predajem. Verujem u ove momke i to je jedini put da bismo opstali. Napraviću jednu ili dve izmene, kroz utakmice se najbolje ulazi u formu. Umor, dug put i vlažnost vazduha ne priznajem.

Radnički je sada za nas derbi, posle dva teška gostovanja, odigrali smo dobro i podrška nam mnogo znači. A posle Radničkog, možemo da pričamo o Sabahu - poručio je Duljaj.

Problem je i što na raspolaganju ima samo tri štopera. Pored toga, trebaće mu i još jedno pojačanje na poziciji krila, pa će o tome razgovarati sa upravom kluba.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track