SKANDAL TRESE ENGLESKU: Fudbalerima Vulvsa nije dosuđen očigledan penal, oglasile se i sudije!
Foto: Printskrin/Tviter

neviđeno

SKANDAL TRESE ENGLESKU: Fudbalerima Vulvsa nije dosuđen očigledan penal, oglasile se i sudije!

Fudbal -

Na kraju prvog kola engleske Premijer lige, odigrane između Mančester Junajteda i ekipe Vulverhemptona, desio je jedan incident.

Naime, u dubokoj nadoknadi utakmice, novi golman Junajteda, Andre Onana, je, u pokušaju da izbaci loptu iz svog kaznenog prostora nakon centaršuta Vulvsa, udario Sašu Kalajdžića, napadača žutih, koji je nakon tog ostao oboren ispred gola. Sve je delovalo da će biti penala, čak se i VAR oglasio po ovom pitanju, ali je na kraju donešena odluka da neće biti najstrožije kazne, pa je samim tim utakmica na Old Trafordu završena minimalnim rezultatom u korist domaćina.

Ipak, tu nije kraj ove sapunice. Sudije ovog meča, koji su krivi za to što Vulvsi nisu imali priliku da se oprobaju sa bele tačke, izbačeni su iz rasporeda elitnog engleskog takmičenja za sledeće kolo. U pitanju su Sajmon Huper, VAR sudija Majkl Solsberi, kao i njegov pomoćnik Ričard Vest.

Geri O'Nil, šef ekipe sa Molenjua, kaže da je i dobio izvinjenje od Džona Mosa, glavne osobe za suđenje u Engleskoj, nakon očigledne greške arbitra ovog meča.

Celu situaciju koja se desila u srcu šestnaesterca Junajteda možete pogledati u prilogu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track