LOŠE VESTI ZA ZVEZDU IZ PRAGA: Majstorija Birmančevića nedovoljna, Kopenhagen nakon penal drame eliminisao Spartu! VIDEO
Foto: Šulová Kateřina / ČTK / Profimedia

liga šampiona

LOŠE VESTI ZA ZVEZDU IZ PRAGA: Majstorija Birmančevića nedovoljna, Kopenhagen nakon penal drame eliminisao Spartu! VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Kopenhagena plasirali su u plej of za Ligu šampiona pošto su posle prave drame u Pragu eliminisali Spartu nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Nakon 120 minuta bilo je 3:3, u prvoj utakmici odigranoj u Danskoj rezultat je bio 0:0, a penal-drama pripala je Kopenhagenu.

Ovaj rezultat ne ide na ruku srpskom šampionu Crvenoj zvezdi kojoj je zarad boljeg Uefa koeficijenta i više novca u kasi odgovaralo da danski šampion bude eliminisan.

Poveo je danski šampion već u prvom minutu golom Jordana Larsona.

Do kraja prvog dela nije bilo golova, ali je srpski internacionalacVeljko Birmančević golom u 80. minutu doneo izjednačenje Sparti i izborio produžetke za češkog šampiona.

U produžecima smo gledali pravu ludnicu.

Sparta je dva puta vodila, a Kopenhagen ekspresno uzvraćao.

Česi su poveli prelepim golom iz slobodnog udarca Oazima Lacija u 105. minutu, ali je Kopenhagenu izjednačenje doneo Viktor Klasen u sudijskoj nadoknadi prvog produžetka.

Posle samo dva minuta igre u drugom produžetku Sparta je opet povela i to golom Olatunjija. Novo izjednačenje i penale Kopenhagenu doneo je Klasen svojim drugim pogotkom pet minuta kasnije.

U penal-seriji sigurni su bili fudbaleri Kopenhagena i pogodili sva četiri udarca sa "bele tačke", dok su Ladislav Krejči i Asgar Sorensen bili neprcizni u redovima Sparte.

Tako je danski šampion izborio plasman u plej-of gde će igrati protiv poljskog Rakova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track