UROŠ DREZGIĆ: IMT vrlo kvalitetna ekipa, neće nam biti lako
Foto: FK Čukarički

Super liga Srbije

UROŠ DREZGIĆ: IMT vrlo kvalitetna ekipa, neće nam biti lako

Fudbal -

Čukarički će u prvom meču četvrtog kola Super lige Srbije gostovati ekipi IMT-a, meč će biti igran u petak od 18 časova na stadionu Voždovca.

Brđani su posle tri kola u grupi timova sa po sedam bodova, zajedno sa Partizanom i TSC-om. Prvo gostovanje u sezoni belo-crni su odradili na najbolji mogući način, pobedom u Kragujevcu protiv Radničkog 1923, naredni meč na strani igraće upravo protiv gradskog rivala, novajlije u elitnom rangu.

- Uvek ekipe koje dođu iz Prve lige Srbije imaju ogroman motiv na startu nove sezone, tako je i sa IMT-om. Igrali su odlično u prva tri kola, pratio sam njihove mečeve. Nezasluženo su izgubili u Subotici, osvojili prvo bod protiv Voždovca, a potom pokazali punu snagu i raskošan taletan u Novom Pazaru, gde su do 91. minuta gubili sa 3:2, a uspeli su da odnesu sva tri boda – kazao je na startu razgovora štoper Čukaričkog Uroš Drezgić, koji je potom nastavio:

- Imaju prilično mladu ekipu, ali to ne sme da nas zavara. Upravo su ti igrači bili sjajni u prethodnom kolu. Znamo da su vrlo kvalitetni, sigurno i silno motivisani. Neće nam biti lako da dođemo do preko potrebne pobede, koja bi nam mnogo značila na polju samopouzdanja, posebno pred mečeve u Evropi.

Drezgić je jedan od najstandardnijih igrača u timu sa Banovog brda. Menjali su se štoperi u tandemu sa ovim momkom, koji je neizostavan član startne postave Čukaričkog u Super ligi u čitavoj 2023. godini. U tom periodu Drezgić je odigrao svih 21 mečeva za Brđane, računajući i tri na startu ove sezone.

- Lep podatak, nisam bio ni svestan toga. Moje je da vredno treniram, da na mečevima budem maksimalno koncentrisan i siguran. I što je najbitnije da na svaki mogući način pomognem ekipi da dođe do pobede, protiv bilo koga da igramo.

U prethodnom susretu protiv Javora Drezgić je stigao i da zatrese mrežu Javora, u tom trenutku Brđani su vodili sa 2:1.

- Znao sam i tada da će nam biti teško protiv odlično organizovane ekipe iz Ivanjice, koja nas je zaista namučila. Nismo bili na našem uobičajenom nivou i zbog toga nismo pobedili, iako mislim da smo bili konkretniji rival, da smo bili bliži trijumfu. Prosuli smo dva boda, ali je prvenstvo prilično dugo. Verujem da ćemo te bodove nadoknaditi već protiv IMT-a, iako nam je jasno da nas čeka još teži zadatak – istakao je Drezgić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track