"USTAŠO, OVAKO ĆEŠ ZAVRŠITI"! DOBIO JE JEZIVU PORUKU OD ARKANOVIH LJUDI: Bivši golman Hajduka se setio zbog koga je morao da ode!
Foto: BOZIDAR MILOSEVIC / AFP / Profimedia, Printscreen

strah

"USTAŠO, OVAKO ĆEŠ ZAVRŠITI"! DOBIO JE JEZIVU PORUKU OD ARKANOVIH LJUDI: Bivši golman Hajduka se setio zbog koga je morao da ode!

Fudbal -

Grčki PAOK predvođen Srbinom Andrijom Živkovićem deklasirao je splitski Hajduk (3:0) u revanš utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencije.

Tonči Gabrić
foto: Printskrin/Jutjub

Hrvatski mediji pokušali su da naprave vruću uvertiru pred ovaj duel, pa je "Večernji list" napravio intervju sa nekadašnjim golmanom Splićana Tončijem Gabrićem.

I naravno, tu nije moglo da prođe bez pominanja Srba u negativnom kontekstu, a gotovo je neizostavno bilo i isticanje Željka Ražnatovića Arkana, koji izgleda i dalje izaziva veliku dozu straha, ali i čitanosti portala u Hrvatskoj, kad god se pomene njegovo ime.

Željko Ražnatović Arkan
foto: Profimedia

Tonči Gabrić branio je gol solunskog PAOK od 1991. do 1993. godine, a onda je kako sam kaže, zbog jedne poruke morao da napusti Grčku.

- Mogao bih sada da vam pripovedam sat vremena. Jedna od tih priča je i ona kada su mi 1993. godine na automobilu splitskih registarskih oznaka ostavili pretnju. Jedno jutro mi je na parkingu, na prednjem staklu, osvanuo poster hrvatske reprezentacije u kojoj sam i ja bio, na kojem je na mojoj glavi bila rupa i strelica, uz pretnju: "Ustašo, ovako ćeš završiti" - rekao je Tonči Gabrić za Večernji list i nastavio:

Tonči Gabrić
foto: Printskrin/Jutjub

- U to doba Arkan je slao svoje vojnike na odmor u taj deo Grčke. Taj incident bio je jedan od razloga zbog kojih sam otišao iz Grčke.

Kurir sport/Večernji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track