KLADIONIČARSKI SKANDAL TRESE PREMIJER LIGU! Svi pričaju o OVOM POTEZU slavnog fudbalera! Zbog KLAĐENJA mu propada transfer u Siti?
Foto: Printscreen

istraga u toku

KLADIONIČARSKI SKANDAL TRESE PREMIJER LIGU! Svi pričaju o OVOM POTEZU slavnog fudbalera! Zbog KLAĐENJA mu propada transfer u Siti?

Fudbal -

Ako se dokaže da je kriv, crno mu se piše...

Ozbiljan skandal potresa Premijer ligu! Fudbalska asocijacija Engleske (FA) pokrenula je istragu protiv zvezde Vest Hema Lukasa Pakete zbog kršenja pravila o klađenju, prenose engleski mediji.

Poslednjih nedelja spekulisalo se da je brazilski reprezentativac blizu prelaska u redove Mančester sitiji. Građani su za Paketu ponudili Vest Hemu 70 miliona funti, i delovalo je da će Čekićari prihvatiti ponudu, pregovori su iznenada prekinuti iz "poverljivih razloga".

Engleski mediji otkrivaju da je sjajni Brazilac umešan u kladioničarski skandal i da je zbog toga Siti odustao od transfera.

On se sumnjiči da je navodno preko bliskih ljudi iz Brazila uplatio ogroman novac u kladionici na opkladu da će dobiti žuti karton na utakmici protiv Aston Vile 12. marta 2023. godine.

Mediji otkrivaju da je u gradu Duke de Kašijac, u saveznoj državi Rio de Žaneiro, gde je Paketa i rođen. Novac je uplaćen u kladionicu koja je sponzor Vest Hema, na naloge koji se mogu dovesti u vezu sa Paketom i ta situacija izazvala je ogromnu sumnju. Brazilski "Globo" piše da su prvobitne analize utvrdile da je nekoliko naloga napravljeno u navedenoj kladionici i da je uložena maksimalna svota. Svi su se kladili na isto, da bi "pojačali" dobitak. A opklada je bila sledeća: Tiket će biti dobitan ako Paketa dobije žuti karton protiv Vile i ako napadač Betisa Luis Henrike, takođe Brazilac, dobije karton na meču protiv Viljareala 12. marta.

Lukas Paketa
foto: Profimedia

I jedan i drugi požuteli su tog dana i tiketi su bili dobitni. paketa je sa leđa uklizao džonu Meginu, iako je u tom momentu fudbaler Aston Vile bio na polovini terena i nije bio u poziciji da ugrozi gol londonskog tima.

Pogledajte snimak starta koji je podigao ogromnu buru na Ostrvu:

Kurir sport/Mondo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track