HRVATI KUKAJU NA SAV GLAS - "DINAMO JE TEŠKO OŠTEĆEN" Komšije osule žestoku paljbu po sudijama posle bolne eliminacije Zagrepčana
Foto: Marko Lukunic / Pixel Media / Profimedia

grme

HRVATI KUKAJU NA SAV GLAS - "DINAMO JE TEŠKO OŠTEĆEN" Komšije osule žestoku paljbu po sudijama posle bolne eliminacije Zagrepčana

Fudbal -

Nakon eliminacije Dinama od AEK-a u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, hrvatski mediji žestoko su opleli po norveškom sudiji Espenu Eskasu i njegovim saradnicima.

Grci su pred revanš u Atini imali prednost od 2:1, međtuim, golovima Šutala i Ljubičića Dinamo je u revanšu napravio potpuni preokret i bio je na korak od plasmana u plej-of. Međutim, u nadoknadi vremena Hrvati su doživeli neviđeni šok. AEK je u 92. minutu smanjio na 2:1, a u poslednjem napadu na meču norveški sudija je nakon intervencije VAR-a dosudio jedanaesterac za grčki tim. Livaković je odbranio udarac Garsije, ali na odbijenu loptu natrčao je Vida i zatresao mrežu za veliko slavlje Grka.

Hrvatski mediji za šokantnu eliminaciju krive sudije. Smatraju da je Dinamo teško oštećen u finišu utakmice i da je gol hrvatskog reprezentativca neregularan.

"Nikako se ne možemo oteti utisku da je norveški sudija Espen Eskas doneo kvalitetnu odluku na terenu, ne pokazavši na belu tačku nakon Ljubičićeve ruke. Međutim, iz VAR sobe su ga pozvali, a kada se to dogodi, u velikoj većini slučajeva sudije menjaju svoju prvobitnu odluku i dosuđuju kazneni udarac. Tako je, nažalost, bilo i ovaj put", piše Jutarnji list.

Oni ističu da je odluka bila užasna, jer se lopta odbila od grudi fudbalera AEK-a i pogodila Ljubičićevu ruku, koja je bila udaljena manje od pola metra.

"Nije mogao da reaguje, da je pomeri, nije ta ruka išla na loptu", ističe autor teksta.

Hrvatski list smatra da je sudija napravio kardinalnu grešku kod gola odluke.

"Druga, još veća sudijska greška, dogodila se prilikom izvođenja penala. Strelac Vida prerano je utrčao u šesnaesterac, tako je stekao nedopustivu prednost i odbijenu loptu nakon Livakovićeve odbrane poslao u mrežu. Taj kazneni udarac je morao biti ponovljen", piše Jutarnji i zaključuje:

"Dinamo je bio teško oštećen, tu nema nikakve dileme".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track