ČUKA U PIREJU NA ISKUŠENJU: Srpski tim rasterećen na gostovanju u Grčkoj - EVO GDE MOŽETE PRATITI MEČ OLIMPIJAKOS - ČUKARIČKI
Foto: Starsport©

LIGA EVROPE

ČUKA U PIREJU NA ISKUŠENJU: Srpski tim rasterećen na gostovanju u Grčkoj - EVO GDE MOŽETE PRATITI MEČ OLIMPIJAKOS - ČUKARIČKI

Fudbal -

Fudbaleri Čukaričkog večeras od 21.00 sat (RTS 2) igraju prvi meč plej-ofa kvalifikacija za Ligu Evrope protiv grčkog Olimpijakosa u Pireju.

Utakmica će biti igrana na stadionu „Jorgos Karaiskakis“, a grčki velikan slovi za velikog favorita s obzirom na budžet i sastav kojim raspolaže trener Dijego Martinez.

Srpski predstavnik u slučaju poraza u dvomeču ima obezbeđenu grupnu fazu Lige konferencije, ali to ne znači da „brđani“ idu s belom zastavom u Atinu.

Trećeplasirana ekipa na tabeli iz prošle sezone ne dočekuje ovu utakmicu u sjajnom raspoloženju jer nemaju pobedu na poslednja dva meča u Superligi Srbije budući da su odigrali 1:1 s Javorom i izgubili ubedljivo na gostovanju IMT sa 3:0.

Trener Čukaričkog Igor Matić pre polaska u Grčku na aerodromu „Nikola Tesla“ govorio je s poštovanjem o Olimpijakosu, ali i o receptu koji je potreban da bi se izvukao dobar rezultat u prvom meču.

- U ovom dvomeču Olimpijakos je favorit, moramo realno da govorimo. Treba da stojimo mirno kad pričamo o toj ekipi, koja je gigant grčkog i evropskog fudbala. Klub s najviše trofeja tamo, mnoštvom mečeva u grupnoj fazi Lige šampiona, igrači s velikim karijerama. Motiva nam neće nedostajati, za ovakve utakmice o tome igračima ne treba ništa ni da pominjem. Opet, motiv i želja treba da se kanališe, a moramo da budemo pre svega mudri, pametni i hrabri kako bismo došli do željenog rezultata u Atini - rekao je Matić.

Igor Matić
foto: FK Čukarički

Kuku lele - Bez Badamosija

Čukarički je u Pirej otišao bez prvog napadača Mohameda Badamosija, koji završava transfer u Saudijsku Arabiju. Njega bi u špicu trebalo da zamene Ibrahim Endijae ili novajlija Hoze Mario, a opcija je i Mihajlo Spasojević.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track