FUDBALERKA KOJU JE PREDSEDNIK POLJUBIO POD ISTRAGOM: Fudbalski savez tvrdi da je lagala
Foto: Screenshot

Skandal

FUDBALERKA KOJU JE PREDSEDNIK POLJUBIO POD ISTRAGOM: Fudbalski savez tvrdi da je lagala

Fudbal -

Fudbalski savez Španije saopštio je danas da će pokrenuti pravni postupak protiv fudbalerke Dženi Ermoso, posle njenih izjava o predsedniku Saveza Luisu Rubijalesu.

Rubijales je u centru skandala i na meti oštrih kritika javnosti, nakon što je prošle nedelje na pobedničkom postolju u usta poljubio Ermoso, nakon što su reprezentativke Španije osvojile titulu na Svetskom prvenstvu u Australiji i na Novom Zelandu.

Rubijales je rekao da je to bio uzajaman gest i odbacio pozive da podnese ostavku, ali je Ermoso u petak rekla da nije pristala na poljubac, a posle utakmice je rekla da joj se nije dopao taj gest. Reprezentativke Španije saopštile su da neće igrati za državni tim sve dok je Rubijales predsednik Saveza.

"Dokazi su ubedljivi. Predsednik nije lagao", navodi se u saopštenju Fudbalskog saveza Španije, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

U saopštenju Udruženja igrača koje predstavlja Ermoso, odbacuju se navodi Rubijalesa, ali je Fudbalski savez odlučan da dokaže da je njegov predsednik u pravu.

"Savez i Rubijales će pokazati svaku laž koju širi neko u ime igrača, ili sam igrač. Savez i njegov predsednik će s obzirom na ozbiljnost saopštenja Sindikata igrača, pokrenuti odgovarajuće pravne radnje", navodi se.

Fudbalski savez je naveo i da svaki igrač, ako je izabran, ima obavezu da igra za reprezentaciju, nakon što je 81 fudbalerka saopštila da neće igrati za državni tim sve dok Rubijales ne napusti funkciju.

Takođe i napadač Betisa Borha Iglesijas rekao je da neće igrati za reprezentaciju dok je Rubijales na čelu.

Savez je u saopštenju objavio četiri fotografije na kojima se vidi zagrljaj Rubijalesa i Ermoso i tvrdi da je fudbalerka podigla predsednika.

Takođe, Savez je saopštio da je pokušao da stupi u kontakt sa Ermoso, koja je najbolji strelac reprezentacije sa 51 golom u 101 utakmici, ali bezuspešno.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track