ITALIJAN ŽELI NOVU TITULU: Mančiniju cilj osvajanje Kupa Azije sa Saudijskom Arabijom
Foto: Profimedia

novi izazov

ITALIJAN ŽELI NOVU TITULU: Mančiniju cilj osvajanje Kupa Azije sa Saudijskom Arabijom

Fudbal -

Novi selektor fudbalske reprezentacije Saudijske Arabije Roberto Manćini rekao je danas da mu je cilj da sa ekipom naredne godine osvoji Kup Azije.

"Cilj nam je da pokušamo da osvojimo Kup Azije 27 godina kasnije (Saudijska Arabija osvojila titulu 1996. godine)", rekao je Mančini na službenom predstavljanju u Rijadu.

Mančini je nedavno posle pet godina napustio mesto selektora Italije, da bi sa fudbalskim savezom zalivske zemlje potpisao četvorogodišnji ugovor.

Prvi veliki izazov 58-godišnji stručnjak imaće od 12. januara do 10. februara naredne godine, kada se u Kataru održava Kup Azije.

"Imamo četiri meseca, četiri prijateljske utakmice. Imamo dve utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i onda imamo 20 dana da se pripremimo za Kup Azije. Znamo da postoji mnogo dobrih ekipa poput Japana, Australije, Južne Koreje. Ali siguran sam da ćemo otići tamo i pokušati pobediti", rekao je Mančini, koji je pre dve godine sa Italijom osvojio titulu prvaka Evrope.

Mančini je na klupi Saudijske Arabije nasledio Ervea Renara, koji je na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu vodio tu azijsku selekciju do pobede nad Argentinom, kasnijim prvacima sveta.

Saudijska Arabija je tada u grupnoj fazi, u prvom kolu, savladala Argentinu sa 2:1, a Renar je od marta ove godine selektor ženske reprezentacije Francuske

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track