Ferguson: Navijači poštujte Liverpul i žrtve Hilsboroa

Ferguson pred meč sa Liverpulom

Ferguson: Navijači poštujte Liverpul i žrtve Hilsboroa

Fudbal -
Naš klub je uz naše velike komšije iz Liverpula. Danas se sećamo njihovog gubitka i odajemo poštovanje njihovoj borbi za pravdu, kaže trener Mančestera

Rivalstvo nekada ne zna za granice, a ono koje vlada između Mančester junajteda i Liverpula često je umelo da izađe iz okvira sportskog. Zato je trener fudbalera Mančestera Aleks Ferguson apelovao na navijače svog kluba da u trenucima kada se Liverpul seća poginulih u tragediji na Hilsborou pokažu poštovanje prema ljutom rivalu.

“Dragi navijači… Danas je vreme da razmislimo o tome šta čini Mančester junajted najboljim klubom na svetu. Naš rivalitet sa Liverpulom je zasnovan na odlučnosti da izbijemo na vrh, na želji da budemo krunisani protiv tima koji je toliko dugo imao tu čast. Naš rivalitet ne treba i ne sme da bude zasnovan na mržnji”, rekao je, između ostalog, Ferguson pred nedeljni okršaj u Premijer ligi, prvi na Liverpulovom Enfildu od kada se saznalo da je broj stradalih u tragediji na Hilsborou mogao da bude značajno manji da nadležni organi nisu zakazali.

“Pre samo 10 dana saznali smo strašnu istinu o smrti 96 navijača koji su došli da bodre svoj tim u pokušaju da se domogne finala FA kupa, a nikada se nisu vratili. Ono što se desilo njima bi svima koji su u svetu fudbala trebalo da probudi svest. Naš klub je uz naše velike komšije iz Liverpula. Danas se sećamo njihovog gubitka i odajemo poštovanje njihovoj borbi za pravdu... Iskreno Vaš, ser Aleks Ferguson”.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track