LEGENDA VERUJE U SELEKTORA ITALIJE! Bufon: Spaleti je pravi čovek za posao
Foto: EPA/Cesare Abbate

KVALIFIKACIJE ZA SP

LEGENDA VERUJE U SELEKTORA ITALIJE! Bufon: Spaleti je pravi čovek za posao

Fudbal -

Tim menadžer fudbalske reprezentacije Italije Đanluiđi Bufon izjavio je danas da je Lučano Spaleti "pravi čovek" za mesto selektora tog nacionalnog tima.

"Imam osećaj da je Italija pronašla pravog čoveka za posao u pravo vreme", rekao je Bufon na svojoj prvoj konferenciji za novinare u novoj ulozi.

"Imao sam priliku da prethodnih dana provedem vreme sa trenerom i njegovim stručnim štabom, čuo sam da su razgovarali o emocijama i vrednostima za koje verujem da su neophodne za postizanje našeg cilja", dodao je Bufon koji je početkom avgusta u 45. godini završio profesionalnu karijeru.

Điđi Bufon, Kristijano Ronaldo
foto: Reuter/Max Rossi

Bivši trener Napolija Lučano Spaleti, koji je nasledio Roberta Mančinija, prvi put će predvoditi Italiju protiv Severne Makedonije 9. septembra i protiv Ukrajine tri dana kasnije, u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024.

O iznenadnoj ostavci Mančinija, koji je u međuvremenu postao selektor Saudijske Arabije, Bufon je priznao da je to bila "neočekivana odluka".

"Italijanski savez je reagovao brzo i efikasno, to je ono što je važno onima kojima je reprezentacija bitna", naveo je Bufon.

Bufon, rekorder po broju odigranih utakmica u reprezentaciji Italije (176 mečeva), nasledio je na mestu šefa delegacije Đanluku Vijalija koji je preminuo u januaru 2023.

"Nikada neću biti na njegovom nivou. Samo želim da budem ono što sam oduvek bio, zbog čega su me ljudi cenili", rekao je šampion sveta iz 2006. i vicešampion Evrope iz 2012. godine.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track